Δημ. Τσάμης (ΙΣΘ): «Δεν θα βρίσκουν οι πολίτες covid tests γιατί οι γιατροί δεν θα τα προμηθεύονται» - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Δημ. Τσάμης (ΙΣΘ): «Δεν θα βρίσκουν οι πολίτες covid tests γιατί οι γιατροί δεν θα τα προμηθεύονται»

«Πρωτοφανή» χαρακτήρισε την εξαγγελία της κυβέρνησης για διατίμηση στα tests για covid, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΙΣΘ κ. Δημήτρης Τσάμης, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”, για τη σχετική σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και στην οποία περιλαμβάνονται σκληρές εκφράσεις περι «σαγήνης του αυταρχισμού», κ.α.

«Το αποτέλεσμα θα είναι να μη βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες τεστ για κορωνοϊό, διότι πολύ απλά οι γιατροί δεν θα τα προμηθευονται, αφού η διατίμηση δεν επεκτείνεται στο υλικό που πρέπει να προμηθευτεί ο γιατρός», τόνισε ο κ. Τσάμης. «Μιλάμε για μια ιατρική υπηρεσία, την οποία αν ήθελε το κράτος να παρέχει στους πολίτες με μικρή δική τους επιβάρυνση θα μπορούσε να το κάνει βάζοντας το μέσα στις εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ και ενισχύοντας τον προυπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, με το αντίστοιχο κονδύλι, όπως γίνεται σε άλλες χώρες, που δίνεται παραπεμπτικό από τον γιατρό και ο ενδιαφερόμενος κάνει το τεστ με επιβάρυνση του ασφαλσιτικού του ταμείου.»

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ο ΕΟΠΥΥ στην Ελλάδα δεν καλύπτει τίποτα σχετικά με τα τεστ για τον Covid 19! Στις 14 Μαρτίου βγήκε υπουργική απόφαση που καθόρισε τιμή για το μοριακό τεστ. Έλεγε η απόφαση αυτή τότε ΄τοι η τιμή ανά μοριακό τέστ καθορίζεται στα 85 ευρώ το τέστ. Αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε στη συνέχεια η κυβέρνηση να δώσει χρήματα στον ΕΟΠΥΥ και όποιος χρειαζόνταν με ιατρική ένδειξη βεβαίως θα καλυπτόνταν από τον ΕΟΠΥΥ. Δεν το κάνανε ποτέ. Στη συνέχεια, είχαν τη δυνατότητα – και τους προτάθηκαν όλα αυτά – να δημιουργήσουν ένα δίκτυο, είτε μέσω του ΕΟΔΥ, είτε μέσω του ΕΣΥ για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι που έχουν ένδειξη για να ελεγχθούν!Ούτε αυτό το κάνανε! Και την Παρασκευή δήλωσαν οτι θα καθορίσουν στον κάθενα ένα από εμάς πόσο θα αμοίβεται για μια υπηρεσία.»

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ