Διάκριση φοιτητριών/φοιτητών του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Διάκριση φοιτητριών/φοιτητών του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ

Το Εργαστήριο Διεθνούς και Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ συμμετέχει στο καινοτόμο πρόγραμμα «Invisible Cities» (Αόρατες πόλεις), στόχος του οποίου είναι να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει φοιτήτριες/φοιτητές Δημοσιογραφίας σε θέματα που αφορούν την κοινωνική περιθωριοποίηση, ώστε να αναδείξουν τις θετικές πλευρές υποβαθμισμένων περιοχών, μειονοτήτων κ.ά, συμβάλλοντας στην καταπολέμησή της.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, επίσης, τα Τμήματα Δημοσιογραφίας των Πανεπιστημίων Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen (Βέλγιο), Babes-Bolyai University (Ρουμανία), Christelijke Hogeschool Ede (Ολλανδία) και The Georgian Institute of Public Affairs (Γεωργία).

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ομάδα φοιτητών του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, συμμετείχε στη «Διεθνή Εβδομάδα» (International Week) του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε 25-29 Μαρτίου 2019, στην Αμβέρσα, στο Βέλγιο, όπου είχε τη δυνατότητα να συνεργαστεί με ομάδες από άλλα Πανεπιστήμια και να αναπτύξει από κοινού έντυπο και οπτικοακουστικό δημοσιογραφικό υλικό, ενώ παρουσίασε τρία βίντεο με θέμα την περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό στιγματισμό.

Συγκεκριμένα, το πρώτο βίντεο αφορά τη θέση της γυναίκας στη συνοικία του Δενδροποτάμου, το δεύτερο παρουσιάζει τη δημιουργία του κοινωνικού σχολείου από την αραβική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, ενώ το τρίτο επικεντρώνεται στην περιθωριοποίηση. Για τα δύο πρώτα έλαβε επαίνους, ενώ διακρίθηκε και για τη συνολική της παρουσία.

Στην ομάδα συμμετείχαν οι φοιτήτριες/φοιτητές: Στέλλα Βενέρη, Βασίλης Δημόκας, Σπυριδούλα Μάρκου, Ευτέρπη Μουζακίτη και Γεώργιος Σκλαβουνάκης.

Τον συντονισμό και την επίβλεψη του προγράμματος είχαν ο Επίκουρος Καθηγητής Νίκος Παναγιώτου και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 και απόφοιτη Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΜΠΣ) του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Έλσα Ποιμενίδου. Στη διοργάνωση συνέβαλε σημαντικά η απόφοιτη ΜΠΣ του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Κρυσταλλένια Αμπρέου.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ