Διαβατά: Αναστάτωση από τα κρούσματα, σε καραντίνα τέσσερις θάλαμοι - Karfitsa.gr
Slider Θεσσαλονίκη

Διαβατά: Αναστάτωση από τα κρούσματα, σε καραντίνα τέσσερις θάλαμοι

Αναστάτωση επικρατεί στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης. Μετά τους πέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, το ένα μετά το άλλο κρούσματα παρατηρούνται και μεταξύ των κρατουμένων. Πληροφορίες της karfitsa.gr αναφέρουν ότι περισσότεροι από 4 κρατούμενοι σε τέσσερις θαλάμους είναι σε καραντίνα.

Κρατούμενοι κατήγγειλαν μέσω συνηγόρων τους ότι δεν υπάρχει καμία φροντίδα για τους ίδιους, ενώ και οι σωφρονιστικοί επιβεβαίωναν πως παρά τις συνεχείς κλήσεις για πρόβλημα στις φυλακές, ο οργανισμός δεν ανταποκρίνεται για τη διενέργεια τεστ. Μάλιστα παράγοντες των φυλακών διαβατών έλεγαν ότι ο ΕΟΔΥ δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις για τεστ ακόμη και όταν κρατούμενοι είχαν πυρετό. Σύμφωνα με κρατούμενους, σήμερα σε δύο πτέρυγες έχουν τεθεί σε καραντίνα τέσσερις θάλαμοι με συνολικά 45 φυλακισμένους, καθώς σε καθέναν από τους θαλάμους διαγνώστηκαν κρατούμενοι θετικοί στον κορωνοϊό. Η καραντίνα εφαρμόστηκε με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, όμως οι κρατούμενοι ζητούν να εξεταστούν και οι ίδιοι.

Πηγές ανέφεραν ότι ύστερα από τις συνεχείς εκκλήσεις τελικά σήμερα υποβλήθηκαν δέκα κρατούμενοι σε τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα. Το πρόβλημα με τα κρούσματα στις φυλακές μπορεί αν εξελιχθεί σε εκρηκτικό εάν δεν επέμβουν οι υπηρεσίες για να εξεταστούν οι φυλακισμένοι, έλεγαν σωφρονιστικοί.

Κώστας Καντούρης

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ