Διαμαντής Γκολιδάκης στην Karfitsa: «Η συμφωνία με τα Σκόπια δεν είναι αποδεκτή» - Karfitsa.gr
Slider Συνεντεύξεις

Διαμαντής Γκολιδάκης στην Karfitsa: «Η συμφωνία με τα Σκόπια δεν είναι αποδεκτή»

“Η  κυβέρνηση  Τσίπρα – Καμμένου δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα μας σε μια διεθνή συμφωνία που θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.” υποστηρίζει με σθένος ο 40χρονος καρδιολόγος Διαμαντής Γκολιδάκης.  

Συνέντευξη στη Βιβή Ανδρίτσου 

Αριστούχος από μαθητής, σημαιοφόρος και στοχοπροσηλωμένος, διδάκτωρ της Ιατρικής και από τα λίγα μέλη -ζήτημα να μετρώνται στα δάκτυλα ενός χεριού- του Ελληνικού Ινστιτούτου Καρδιολογίας που έχει την άδεια να ενημερώνει τα παιδιά μέσα στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, σε όλες τις βαθμίδες, για ζητήματα αγωγής υγείας. Είναι πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και επιθυμεί να εργαστεί, όπως λέει, σοβαρά και υπεύθυνα για τη Θεσσαλονίκη. “Η ενασχόλησή μου με την πολιτική προκύπτει από την επιθυμία της προσφοράς,  σ’ ένα  ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο.

 

 Αγωνιά και αντιδρά  μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού στη συμφωνία με τα Σκόπια. Συνεχείς κινητοποιήσεις και ένταση στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας. Θεωρείτε ότι η συμφωνία δεν πρέπει να πάει προς κύρωση  στη Βουλή χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού;

Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου για να κρατηθεί στην εξουσία εμφανίζεται πρόθυμη να κάνει βαριές εθνικές υποχωρήσεις. Κάτι που έγινε στη συμφωνία με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Η Ν.Δ. ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή και προέβαλε στο να υπάρξει μια  λύση που να περιλαμβάνει : Αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αφαίρεση του αλυτρωτικού στοιχείου και μια ονομασία. Η εκχώρηση “μακεδονικής εθνότητας” και “μακεδονικής γλώσσας” δεν είναι αποδεκτή. Ούτε και η παραχώρηση δικαιωμάτων στο λιμάνι της πόλης μας. Γι’ αυτό και εύλογα αντιδρούν όλοι οι  Έλληνες σ’ ένα τόσο μεγάλο εθνικό μας θέμα. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.

 Οι νέοι σύμφωνα με έρευνες, δείχνουν να “γυρίζουν την πλάτη’’ στους πολιτικούς παλιάς κοπής με τα μεγάλα λόγια και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Την ίδια ώρα μαστίζονται από ανεργία ενώ διαθέτουν πλούσια βιογραφικά με πτυχία, μεταπτυχιακά και ξένες γλώσσες και οδηγούνται σε αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Με ποιο τρόπο μπορούν να εμπνευστούν και να βρουν απασχόληση; 

Η ανησυχία αυτής της κατά κάποιο τρόπο μετανάστευσης των Ελλήνων, δυστυχώς συνεχίζεται. Αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξει άμεσα το οικονομικό περιβάλλον της χώρας. Πρέπει να προσελκύσουμε επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Από αυτούς που έφυγαν το 75% θέλει να γυρίσει πίσω στην πατρίδα. Είναι ίσως το πιο πολύτιμο ενεργό τμήμα,σε μία κοινωνία που επιθυμούμε να πάει μπροστά. Οι νέοι επιστήμονες αποτελούν πολλαπλασιαστή ισχύος για την πατρίδα μας. 

 Είστε νέος, θεωρείστε πετυχημένος στην άσκηση τους επαγγέλματος σας , ιδιώτης καρδιολόγος στην Καλαμαριά και τελευταία είναι πολλοί αυτοί στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας που σας προτρέπουν να δεχθείτε να διεκδικήσετε το Δήμο Καλαμαριάς. Τι απαντάτε  σ αυτή την πρόκληση; 

Η Καλαμαριά είναι ο τόπος που γεννήθηκα,μεγάλωσα και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά.

Έρχομαι σε τακτική επαφή με τους δημότες είτε στο ιατρείο μου, είτε γενικότερα στην καθημερινότητά μου. Γνωρίζω καλά τα προβλήματα που τους απασχολούν και τις ανάγκες τους.

Πιστεύω ότι ,πέρα από τα ειδικά προβλήματα κάθε περιοχής οι βασικές αγωνίες και προβληματισμοί τους δεν διαφέρουν,από τις ανησυχίες των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Η πόλη μας τείνει να γίνει η πρωτεύουσα της ανεργίας. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη,εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες όλων των περιοχών  της πόλης. Οι δυτικές συνοικίες για παράδειγμα με το μεγαλύτερο ποσοστό νέων αναλογικά,δεν μπορούν να περιμένουν άλλο! Χρειάζονται την προσοχή μας. Αισθάνομαι λοιπόν,ότι το βάρος πρέπει να πέσει στα προβλήματα συνολικά  της Θεσσαλονίκης,την οποία έχω αδιαίρετη μέσα στην καρδιά μου και αν μου δοθεί η ευκαιρία,υπόσχομαι να υπηρετήσω με την σοβαρότητα και υπευθυνότητα που της αξίζει.

Πιστεύετε ότι η Νέα Δημοκρατία  πρέπει να ανανεώσει τα ψηφοδέλτια της στην Α´ και Β´ περιφέρεια Θεσσαλονίκης με συμμετοχή περισσότερων νέων και άφθαρτων προσώπων;

Συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις του προέδρου της Ν.Δ. και στο ζήτημα αυτό. Σας θυμίζω ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τις τοποθετήσεις του έχει στείλει μήνυμα ανανέωσης στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Σαφέστατα η λεγόμενη ιστορική και παλιά φρουρά του κόμματος είχε μια πορεία υπεύθυνη  στην παράταξη αυτή. Τιμούμε την εμπειρία και την προσφορά τους. Η Α’ Θεσσαλονίκης είναι μια δύσκολη εκλογική Περιφέρεια. Από το Μητρώο Στελεχών προκύπτουν πολλά συμπεράσματα για τις τάσεις που υπάρχουν και τον αέρα της ανανέωσης που δημιουργείται.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Karfitsa #721
Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ