Διαχείριση χρόνου - Karfitsa.gr
Χαλαρά

Διαχείριση χρόνου

Αισθάνεστε την ανάγκη να γίνετε πιο παραγωγικοί; Αν νιώθετε ότι δεν σας φτάνουν οι 24 ώρες της ημέρας για να κάνετε αυτά που πρέπει και αυτά που θέλετε, δεν είστε οι μόνοι.

Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής έχουν κάνει τους περισσότερους εξ ημών να τρέχουμε γεμίζοντας άγχος για να προλάβουμε τις δεκάδες καθημερινές ενέργειες που πρέπει να γίνουν, τόσο στον χώρο της δουλειάς, όσο και στις ανάγκες του σπιτιού και τις προσωπικές προτεραιότητες που θέτουμε.

Είστε πραγματικά αποφασισμένοι να εξοικονομήσετε κάποιες ώρες παραπάνω στην ημέρα;

Ας δούμε μερικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν στη σωστή οργάνωση του χρόνου.

Ανακάλυψε πού χάνεις τον χρόνο σου

Το επόμενο βήμα είναι να διαπιστώσεις πού χάνεις χρόνο που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις πιο παραγωγικά. Πού χασομεράς, με λίγα λόγια.

Η σημασία του προγραμματισμού

Ένα ακόμη βασικό εργαλείο στα χέρια σου είναι το πρόγραμμα. Κατάγραψε τις δουλειές που έχεις τόσο για την επόμενη μέρα, όσο και για τον επόμενο μήνα.

Οι προτεραιότητες

Μετά την καταγραφή, θα πρέπει να τεθούν προτεραιότητες. Αν πρέπει να γίνουν δέκα πράγματα μια δεδομένη μέρα, πόσα και ποια από αυτά θα πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε; Μην «φορτώνεις» την ημέρα και το πρόγραμμά σου με πράγματα που μπορούν να περιμένουν.

Μάθε να θέτεις χρονικά περιθώρια

Η διαχείριση χρόνου απαιτεί τη χρήση του ρολογιού. Θα πρέπει να ορίσεις συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια τόσο για τις δουλειές όσο και για τις δραστηριότητές σου στον ελεύθερο χρόνο.

Μάθε να διαχωρίζεις μεταξύ επείγοντος και σημαντικού

Οι σημαντικές ενέργειες είναι αυτές που σε βοηθούν να πετύχεις τους στόχους σου και σε οδηγούν σε μακροπρόθεσμη πρόοδο και ανταμοιβή.

Από τη ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ