, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δικάζεται το κύκλωμα με τις απάτες των τροχαίων

Του Κώστα Καντούρη
Μέλη ελληνοβουλγαρικού κυκλώματος που εξαπατούσαν ηλικιωμένους με τη μέθοδο του τροχαίου ατυχήματος, δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Κατηγορούνται ότι για διάστημα περίπου ενός χρόνου απέσπασαν περισσότερα από 65.000 ευρώ από ηλικιωμένους – θύματα, ενώ αποπειράθηκαν να αρπάξουν ακόμη 1,2 εκατομμύριο ευρώ.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια Κατερίνης τον περασμένο Ιανουάριο, όταν συνελήφθη 53χρονος Έλληνας στην κατοχή του οποίου μάλιστα βρέθηκαν 16.000 ευρώ σε χρήματα και κοσμήματα που είχε συγκεντρώσει από εξαπατημένους ηλικιωμένους και επρόκειτο να τα μεταφέρει στα κεντρικά στελέχη του κυκλώματος. Από την έρευνα προέκυψαν τα στοιχεία είκοσι Ελλήνων και βουλγάρων, οι δώδεκα εκ των οποίων παραπέμφθηκαν στη δίκη και οι άλλοι φυγοδικούν.
Γυναίκα 78 χρόνων, περιέγραψε στο δικαστήριο όσα υπέστη όταν της τηλεφώνησαν λέγοντας πως την έπεισαν ότι ο γιος της προκάλεσε θανατηφόρο ατύχημα και έτσι άρπαξαν το ποσό των 4.400 ευρώ, που μάλιστα αναγκάστηκε να βγάλει από την Τράπεζα. Άλλη ηλικιωμένη στην κατάθεσή της ανέφερε ότι αντιλήφτηκε πως είναι απάτη, καθώς η ίδια δεν έχει παιδιά, και έτσι κινητοποίησε την αστυνομία που συνέλαβε έναν εκ των εμπλεκομένων. Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την προσεχή Πέμπτη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.