Δικαστήρια: Ο Π. Παυλόπουλος «φέρνει» κινητή ιατρική μονάδα - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Δικαστήρια: Ο Π. Παυλόπουλος «φέρνει» κινητή ιατρική μονάδα

Του Κώστα Καντούρη

Λύση για την υγειονομική κάλυψη του δικαστικού μεγάρου σε περίπτωση ανάγκης μέσω του Προέδρου της Δημοκρατίας φαίνεται ότι βρήκε ο δικηγορικός σύλλογος και οι φορείς της δικαιοσύνης στην πόλη. Πληροφορίες αναφέρουν πως για να ξεπεραστεί ο γραφειοκρατικός σκόπελος προκειμένου να λειτουργήσει το ιατρείο που βρίσκεται στο ισόγειο του μεγάρου, προκρίθηκε η λύση της κινητής μονάδας.

Οι ίδιες πηγές επιβεβαίωναν στην karfitsa.gr πως σε συνεννόηση με το επιτελείο του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα γίνει παραχώρηση κινητής ιατρικής μονάδας που θα εγκατασταθεί έξω από τα δικαστήρια (δεν έχει ακόμη επιλεγεί ο ακριβής χώρος). Με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπίζονται έκτακτα περιστατικά εντός του δικαστικού μεγάρου, που εδώ και χρόνια δεν καλύπτεται υγειονομικά, αλλά και της περιοχής που είναι πολυσύχναστη.

Το πρόβλημα που απασχολεί χρόνια τους δικηγόρους της Θεσσαλονίκης, αναδείχτηκε έντονα στα τέλη Σεπτεμβρίου όταν 59χρονος δικηγόρος έχασε τη ζωή του από καρδιακή ανακοπή στα σκαλιά του δικαστικού μεγάρου χωρίς να υπάρχει δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης του περιστατικού. Ως τέτοιο φαίνεται ότι τέθηκε σε συζητήσεις που έγιναν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Άλλωστε η επαναλειτουργία του ιατρείου που βρίσκεται στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου απαιτεί τρεις υπουργικές αποφάσεις, παρ’ ότι γιατροί βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από τα δικαστήρια, δηλαδή στις εγκαταστάσεις του ΙΚΑ Πύλης Αξιού.

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ