Διπλά εφάπαξ έπαιρναν συνταξιούχοι αστυνομικοί - Karfitsa.gr
Uncategorized

Διπλά εφάπαξ έπαιρναν συνταξιούχοι αστυνομικοί

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που έβγαιναν σε σύνταξη, διεκδικούσαν για χρόνια, επιπλέον εφάπαξ και δικαιώνονταν από τα δικαστήρια, ενώ είχαν ήδη εισπράξει αυτό που εδικαιούντο, σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

Με βάση τις δικαστικές αποφάσεις αναπροσαρμοζόταν ο βαθμός τους και έπαιρναν το επιπλέον εφάπαξ, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα εφάπαξ όσων βγαίνουν στη σύνταξη τώρα, αφού τα αποθεματικά του ταμείου τους μειώθηκαν δραματικά.

Στη συνέντευξη τύπου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, υπογράμμισε: «Το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου δεν είναι ανώτερο του νόμου. Όσο “σκαλίζουμε”, τόσο κάτι βγαίνει. Δεν είναι λογικό κάποιοι να πληρώνουν μια ζωή και να μην πάρουν εφάπαξ και να τα παίρνουν κάποιοι άλλοι».

«Θέλουμε να επισημάνουμε πως για να πάρεις εφάπαξ, πρέπει να έχεις κάποια χρόνια υπηρεσίας και πρέπει να έχεις δώσει συγκεκριμένες εισφορές. Αν κάποιοι δεν έχουν δουλέψει αρκετά και δεν έχουν νυχτερινά κ.λπ., πώς είναι δυνατό να πάρουν επίδομα;», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. Σπήλιος Κρικέτος, προσθέτοντας: «Θα στραφούμε κατά παντός υπευθύνου. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».

Επίσης, ο κ. Κρικέτος κατέδειξε πως άλλο ένα μεγάλο ζήτημα είναι, ότι δεν έχει αξιοποιηθεί η περιουσία του ταμείου και τα κατά καιρούς διοικητικά συμβούλια δεν έκαναν σωστή διαχείριση.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ