Δράσεις στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ΠΕΧ - Δήμου Λαβάλ Γαλλίας (ΦΩΤΟ) - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Δράσεις στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ΠΕΧ – Δήμου Λαβάλ Γαλλίας (ΦΩΤΟ)

Δύο ενδιαφέρουσες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στον Πολύγυρο με  την υποστήριξη του Μορφωτικού Πολιτιστικού και Αθλητικού Νομικού Προσώπου «Αριστοτέλης» στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Δήμου Λαβάλ της Γαλλίας.

Η πρώτη δράση αφορούσε συνάντηση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου ομάδας Γάλλων μαθητών με παιδιά του δημοτικού, που διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα. Κατά τη διάρκειά της έγινε ανάγνωση παραμυθιών και τα παιδιά έπαιξαν ομαδικά παιγνίδια στα γαλλικά.

Η δεύτερη δράση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πολυγύρου συναυλία της Παιδικής Χορωδίας Δήμου Πολυγύρου υπό τη Διεύθυνση της κ. Κωνσταντίνας Σπυροπούλου παρουσία του Δημάρχου, του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιώργου Γιάννη και εκπροσώπων του Δήμου. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος, Αστέριος Ζωγράφος, απένειμε τιμητική  πλακέτα στην παιδική χορωδία για το 1ο βραβείο που απέσπασαν στον 1ο Πανελλήνιο διαγωνισμό για παιδικές και νεανικές χορωδίες προς τιμή Τάσου Παππά που έγινε στις 3-3-2019 στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιώργος Γιάννης δήλωσε για την εκδήλωση, “είχε απ’ όλα  η συνάντηση με την αποστολή των Γάλλων που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΧ. Συνάντηση με αγαπημένα πρόσωπα από το παρελθόν που έφερε και μπόλικη συγκίνηση(όπως ο πρώην Νομάρχης Β Βασιλάκης,η κόρη του αείμνηστου Κλώντ Αψέν,η Ελένη Αψέν,η Κ Σπυροπούλου κ.ά),θερμά λόγια για την 25ετή πορεία της συνεργασίας και αδελφοποίησης με την περιοχή της Μαγένης στην Γαλλία και την πόλη του LAVAL και υποσχέσεις ότι η προσπάθεια των εξαιρετικών εκπαιδευτικών,των εκπροσώπων των φορέων και της Περιφερειακής Ενότητας θα συνεχισθεί και στο μέλλον με ανάλογες δράσεις και ενέργειες.Ευχαριστούμε τον Γάλλο Πρόξενο της Θεσσαλονίκης που μας τίμησε με την παρουσία του, όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και τους γονείς τους,καθώς και τους συνεργάτες μου για τη άριστη διοργάνωση της εκδήλωσης και όχι μόνο!”.

Σημειώνεται ότι το διάστημα 4 – 11 Απριλίου 2019 πραγματοποιείται επίσκεψη ομάδας 27 μαθητών από το Λύκειο Ambroise Paré της πόλης Λαβάλ στον Πολύγυρο. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται σε πρόγραμμα ανταλλαγής με το Γενικό Λύκειο Πολυγύρου, που υλοποιείται στο  πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Δήμου Λαβάλ.

Σκοπός του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας είναι η ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου μεταξύ των πολιτών της Χαλκιδικής και των πολιτών του Λαβάλ μέσα από ένα καλά δομημένο δίκτυο συνεργασιών  και ανταλλαγών σε όλα τα επίπεδα κοινού ενδιαφέροντος. Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας αφορά τους τομείς  του τουρισμού, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, την παιδεία και  την προώθηση τοπικών προϊόντων. Κατά τη διαμονή τους, οι Γάλλοι μαθητές, οι συνοδοί καθηγητές και οι εκπρόσωποι του Δήμου Λαβάλ που συμμετέχουν στην αποστολή, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή. Το πρόγραμμα που ακολουθούν έχει προβλεφθεί έχει σκοπό να αναδείξει τις ιδιαίτερες ομορφιές του τόπου μας, την μακραίωνη ιστορία μας καθώς και τις δράσεις που αναπτύσσονται και αφορούν τη νεολαία.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ