Δρόμος θυσίας 2018: Τα Γιαννιτσά τρέχουν την Κυριακή - Karfitsa.gr
Ειδήσεις Θεσσαλονίκη Κοινωνία Ροή

Δρόμος θυσίας 2018: Τα Γιαννιτσά τρέχουν την Κυριακή

Με ιδιαίτερη ανταπόκριση από όλα τα σχολεία των Γιαννιτσών και της ευρύτερης περιοχής συνεχίζονται οι εγγραφές στον Δρόμο Θυσίας 2018, τον Ημιμαραθώνιο Πέλλας στις 23 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο δήμος Πέλλας. Σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των σχολείων δηλώνονται οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, ενώ τα μικρότερα παιδιά όπως και τα νήπια πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικες.

Ομάδες δρομέων που έρχονται από την όλη την Ελλάδα συνοδεύουν παιδιά που δηλώνονται στον δρόμο των 1000μ. Η γραμματεία του Δρόμου των μαθητών θα λειτουργήσει την Κυριακή 23/9, ώρα 10:00πμ στον πεζόδρομο – πλατεία ΕΠΟΝ. Εκεί τα παιδιά θα παίρνουν το αναμνηστικό μπλουζάκι και τον αριθμό συμμετοχής. Η εκκίνηση θα γίνει στις 11:30πμ και εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως τις 11:15πμ.

Ο δήμος καλεί όλους να λάβουν μέρος δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά «να βιώσουν αυτή την μοναδική αθλητική εμπειρία, όπου σημασία έχει η συμμετοχή».

Ο Δρόμος Θυσίας, στη μνήμη των εκτελεσθέντων Γιαννιτσωτών από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 14 Σεπτεμβρίου 1944, έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται από τον Δήμο Πέλλας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Α.Σ.Α.Ε.Δ., σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας και με την Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών. H εκκίνηση θα δοθεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Πλατανότοπου Γιαννιτσών και η διαδρομή 21.097,5 μ. Παράλληλα όπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθεί Διαδρομή Ελεύθερου Τρεξίματος – Δυναμικού Βάδην μήκους 6.000μ. χωρίς συναγωνισμό. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9.10πμ, αμέσως μετά την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου. Ο τερματισμός θα γίνει στον πεζόδρομο Γιαννιτσών.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν το μετάλλιο της διοργάνωσης, δίπλωμα συμμετοχής, ενώ στους πρώτους των κατηγοριών του PELLA HALF MARATHON, θα δοθούν και κύπελλα. Ο Δρόμος μαθητών Δημοτικών Σχολείων 1.000μ, θα πραγματοποιηθεί για 5η χρονιά. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11.30 στην πλατεία ΕΠΟΝ με κατεύθυνση προς την αρχή του πεζόδρομου (Ράλλης) στρίβοντας αριστερά στη οδό Κουγιουμτζίδη, στη συνέχεια αριστερά στην οδό Πλαστήρα και μετά από 400μ, στροφή αριστερά από την οδό Ταβουλάρη για να βγούμε στον κεντρικό πεζόδρομο. Ο τερματισμός θα γίνει κάτω από την Αψίδα τερματισμού του PELLA HALF MARATHON στην πλατεία ΕΠΟΝ.

Ιδιαίτερες βραβεύσεις από τον Δήμο Πέλλας

Ο Δήμος Πέλλας κατά τη διάρκεια των απονομών θα βραβεύσει για την προσφορά του τον αιδεσιμότατο Θεόδωρο Περπερίδη ο οποίος στον 2ο αγώνα Νο Finish Line Athens έτρεξε 430 χιλιόμετρα!

Ο υπερμαραθωνοδρόμος πατέρας Θεόδωρος, που συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις, τερμάτισε πρώτος στον φιλανθρωπικό αγώνα που διεξάγεται στο Ίδρυμα Σταύρος.

Αψηφώντας την κόπωση και την ασφυκτική ζέστη, έτρεξε από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης με τα ράσα και αναδείχθηκε πρώτος. Κατάφερε να διανύσει 430 χιλιόμετρα, κάνοντας ρεκόρ αγώνα, από την Τετάρτη 25 Απριλίου έως το μεσημέρι της Κυριακής 29 Απριλίου, ενώ είχε σοβαρές ενοχλήσεις στο μηνίσκο.

Επίσης θα τιμηθούν η Λίντιτα Χόκια, υπερμαραθωνοδρόμος της ΟΜΓ, 1η γυναίκα στον αγώνα Νο Finish Line Athens και 4η στην γενική κατηγορία, που έτρεξε 390 χιλιόμετρα, καθώς και η Σάρα Παναγιωτίδου επίσης υπερμαραθωνοδρόμος της ΟΜΓ, που έτρεξε 109 χιλιόμετρα.

Το No Finish Line είναι φιλανθρωπικός αγώνας 90 συνεχόμενων ωρών και διεξάγεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Είναι αγώνας χωρίς χρονικό και χιλιομετρικό περιορισμό, του οποίου τα χιλιόμετρα μετατρέπονται σε χρήματα (μισό ευρώ το χιλιόμετρο) για να στηριχθεί το έργο της ένωσης παιδικών ιδρυμάτων «Μαζί για το Παιδί». Ο αγώνας της Αθήνας ανήκει στο διεθνές πρόγραμμα του No Finish Line International και το 2017 ήταν η πρώτη χρονιά διεξαγωγής του στην Ελλάδα. Φέτος καταγράφηκαν πάνω από 90.000 χιλιόμετρα από περίπου 10.000 συμμετέχοντες, ενώ η δωρεά έφτασε τα 50.000 ευρώ.

Συμμετοχές εθελοντών- εγγραφές – πληροφορίες: Δήμοs Πέλλας / Γραφείο Αθλητισμού, τηλ 2382 3 50850-fax 23820 21 544, email: [email protected]

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ