Δρόσος Τσαβλής: O δήμαρχος ήθελε να απαλλαγεί από την παρουσία μου - Δεν παραιτούμαι - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Δρόσος Τσαβλής: O δήμαρχος ήθελε να απαλλαγεί από την παρουσία μου – Δεν παραιτούμαι

Συνέντευξη Τύπου  έδωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής μετά τις αντιδράσεις για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί επισημαίνοντας  ότι ο δήμαρχος θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες εκλογή νέου προέδρου.

Πίσω από την απόφαση του δημάρχου. Κ. Ζέρβα κρύβονται άλλες σκοπιμότητες, είπε ο κ. Τσαβλής τονίζοντας ότι  ο δήμαρχος ήθελε να απαλλαγεί από την παρουσία του διότι ήταν  πρόεδρος όλου του ΔΣ και όχι πρόεδρος μόνο της παράταξης του δημάρχου. Αυτό μπορεί να ενόχλησε..

Ο κ Τσαβλής τόνισε ότι δεν έχει εμβολιαστεί όπως λανθασμένα αναφέρθηκε, διότι πέρασε κορονοίό και έχει αποκτήσει αντισώματα.

Αναλυτικά τα όσα  δήλωσε ο κ Τσαβλής

Βρίσκομαι μπροστά σας σήμερα, αρχικά σαν υγειονομικός και δευτερευόντως με την πολιτική μου ιδιότητα. Αλλωστε, ως υπεύθυνος υγειονομικός παρευρέθηκα στη διαδικασία του εμβολιασμού του Ιδρύματος “Αγιος Παντελεήμονας” κατά την οποία δεν εμβολιάστηκα ο ίδιος όπως λανθασμένα αναφέρθηκε.

Το ίδρυμα “Αγιος Παντελεήμονας” είναι υποκατάστημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και φιλοξενεί περίπου 250 περιθαλπόμενους (κατάκοικους, παραπληγικούς και χρονίως πάσχοντες). Από αυτούς ήταν στη λίστα να εμβολιαστούν οι 180. Εμβολιάστηκαν όλοι, καθώς και 69 άτομα του προσωπικού που είχαν δηλώσει επιθυμία να εμβολιαστούν. Αυτοί που δεν εμβολιάστηκαν από τους περιθαλπόμενους, είτε νοσηλευόταν είτε δεν υπήρχε συγκατάθεση των συγγενών τους.

Με το Ιδρυμα “Αγιος Δημήτριος” και στο οποίο δημιουργήθηκε το ζήτημα με τους εμβολιασμούς των ΑΜΕΑ δεν έχω καμία σχέση, ούτε ιατρική, ούτε επαγγελματική, ούτε διοικητική και επομένως δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα για τα συμβάντα που δημοσιεύτηκαν.

Αυτά που μπορώ λοιπόν να σας πω αφορούν το Ιδρυμα “Αγιος Παντελεήμονας”.

Η διαδικασία εμβολιασμού στο Ιδρυμα “Αγιος Παντελεήμονας” έγινε στις 25/1/2021 όσον αφορά την 1η δόση. Τον εμβολιασμό πραγματοποίησε κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με βάση τη λίστα των προς εμβολιασμό ατόμων που έδωσε ο Ίδρυμα.

Εγώ παρευρέθηκα εκεί μαζί με άλλους γιατρούς του Ιδρύματος ως πνευμονολόγος για την περίπτωση που θα εμφανιζόταν κάποια παρενέργεια στους εμβολιαζόμενους.

Το κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μας ενημέρωσε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εμβολιασμών αργά το μεσημέρι γύρω στις 16:00 αφού είχαν εμβολιαστεί όλοι οι εγγεγραμμένοι στη λίστα. Μας ενημέρωσαν επίσης ότι υπήρχαν 17 αδιάθετα εμβόλια από τη λίστα των εργαζομένων.

Οταν ρωτήθηκε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εάν εφαρμόζεται η εγκύκλιος από 18/1/21 που αφορά στην ύπαρξη συμπληρωματικής λίστας, ενημερωθήκαμε ότι δεν υπήρχε, διότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν εμβολιασμούς σε Δομές και Προνοιακά Ιδρύματα.

Οφείλω να σας ενημερώσω ότι τα εμβόλια της Pfizer από τη στιγμή που έχουν ανασυσταθεί, δεν είναι δυνατόν να αποθηκευτούν ή να μεταφερθούν.

Σε κατάσταση λοιπόν πανικού τέθηκε το θέμα της διάθεσης αυτών των εμβολίων στο χρονικό διάστημα της 1 ώρας που απέμενε ως τη λήξη της παραμονής του κλιμακίου του ΕΟΔΥ εκεί.

Η απόφαση ήταν ή θα χρησιμοποιηθούν τα εμβόλια ή θα πεταχτούν. Στην ιατρική πράξη αντιμετωπίζουμε συνεχώς διλήμματα και το κριτήριο είναι πάντα το όφελος του συνανθρώπου μας. Οφείλω να πω ότι οι συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και του ΠΙΣ για τον εμβολιασμό είναι να μην πάει καμία δόση εμβολίου χαμένη.

Επομένως ήταν αδιανόητο να μη γίνει προσπάθεια να διατεθούν άμεσα τα εμβόλια αυτά. Στην προσπάθεια αυτή ειδοποιήθηκαν άτομα που θα μπορούσαν εντός της επόμενης μισής ώρας να παρευρεθούν στο Ιδρυμα “Άγιος Παντελεήμονας” για να εμβολιαστούν.

Παρά τις προσπάθειες, 5 από τα 17 εμβόλια με μεγάλη μου λύπη σας λέω ότι δυστυχώς πετάχτηκαν στα σκουπίδια και δεν καταφέραμε να τα σώσουμε. Σας θυμίζω ότι το Ίδρυμα “Άγιος Παντελεήμονας” βρίσκεται στις παρυφές της πόλης, στο Δερβένι, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Δεδομένων όλων των παραπάνω περνάω τώρα στο πολιτικό κομμάτι. Αναφορικά λοιπόν με το πολιτικό μου ήθος:

Απέδειξα το πολιτικό μου ήθος σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου έως τώρα. Από την πλευρά μου προέταξα την επιστημονική ιατρική μου ιδιότητα και το ήθος μου και όχι πολιτικάντικες σκοπιμότητες και ίντριγκες.

Έχω δώσει εξετάσεις έως τώρα για την κοινωνική όσο και για την επιστημονική και πολιτική μου συμπεριφορά όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στους συμπολίτες μου.

Ήμουν πρόεδρος όλου του ΔΣ και όχι πρόεδρος μόνο της παράταξης του δημάρχου. Αυτό μπορεί να ενόχλησε.

Από χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος της πόλης περιέλαβε στην παλέτα των ρόλων του και αυτού του δικαστή και του εισαγγελέα. Θέλοντας λοιπόν να κερδίσει λίγα ψήγματα επιπλέον δημοσιότητας ανακοίνωσε το όνομα το δικό μου και της κυρίας αντιδημάρχου επικαλούμενος θέμα ηθικής τάξης.

Η ενέργεια αυτή του δημάρχου καταδεικνύει άγνοια για τη διαδικασία εμβολιασμών, άγνοια για την πανδημία και αναλγησία για την απώλεια πολύτιμων εμβολίων.

Πίσω λοιπόν από την απόφαση του δημάρχου κρύβονται προφανώς άλλες σκοπιμότητες.

Με αυτό που έχει δηλώσει και πράττει είναι εμφανές ότι τον ενδιαφέρει το δικό του πολιτικό μέλλον και όχι η αλήθεια. Εκθέτει ανθρώπους και δράσεις ανθρώπων χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια.

Από ότι φαίνεται εδώ και πολύ καιρό η παρουσία μου στο αξίωμα του προέδρου χαλάει σχέδια της στενής ομάδας του δημάρχου στην οποία δεν ήμουν και δεν είμαι ποτέ υποχρεωμένος να δώσω λόγο, διότι αυτοί που με εξέλεξαν είναι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, αυτούς οφείλω να κοιτάω κατάματα και να τους λέω την αλήθεια.

Κλείνοντας θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν προτίθεμαι να υποβάλλω την παραίτηση από το αξίωμα του προέδρου του Δ.Σ. στο οποίο έχω εκλεγεί από τους συμπολίτες μου και το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου και αφήνω το δήμαρχο να προβεί στις ενέργειες που ανακοίνωσε και να με αφαιρέσει με τη ψήφο των συναδέλφων και συνοδοιπόρων στον αγώνα για την εκλογή του από τη δημοτική ομάδα.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ