ΔΣΘ: Η Συμφωνία των Πρεσπών να κυρωθεί με 180 βουλευτές - Karfitsa.gr
Slider Θεσσαλονίκη Κοινωνία

ΔΣΘ: Η Συμφωνία των Πρεσπών να κυρωθεί με 180 βουλευτές

Πρόταση να ψηφιστεί με 180 βουλευτές η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή καταθέτει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση του.

Το Δ.Σ του ΔΣΘ, αναφέρει ότι “για να διασφαλίζεται η βιωσιμότητά της Συμφωνίας, στον χρόνο δεν μπορεί να στηρίζεται σε οριακές πλειοψηφίες” και προτείνει “να  ληφθούν υπόψη οι δικαιολογημένες ενστάσεις ως προς την αναγνώριση «μακεδονικής» εθνικότητας και γλώσσας” ενώ καταλήγει στην πρόταση “η ψήφιση του σχετικού νόμου, που θα κυρώνει τη συμφωνία, να γίνει με πλειοψηφία 180 βουλευτών”.

Η ανακοίνωση του ΔΣΘ:

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, συντασσόμενο με το από 17.6.2018 ψήφισμα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, επισημαίνει ειδικότερα ότι:

Στα εθνικά θέματα απαιτείται εθνική συνεννόηση, υπευθυνότητα, υπέρβαση και ανάληψη ευθύνης. Δεν επιτρέπονται λαϊκισμοί και μισές αλήθειες ούτε  μπορούν να γίνουν ανεκτές πολιτικές ή άλλες μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η συμφωνία αφορά όλους τους Έλληνες και πρέπει να έχει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική αποδοχή και να εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Για να διασφαλίζεται η βιωσιμότητά της στον χρόνο δεν μπορεί να στηρίζεται σε οριακές πλειοψηφίες. Πρέπει ιδιαίτερα να ληφθούν υπόψη οι δικαιολογημένες ενστάσεις ως προς την αναγνώριση «μακεδονικής» εθνικότητας και γλώσσας. Για τους παραπάνω λόγους, προτείνεται η ψήφιση του σχετικού νόμου, που θα κυρώνει τη συμφωνία, να γίνει με πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ