Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι τευτλοπαραγωγοί - Προχωρούν σε κατάληψη αύριο του εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι τευτλοπαραγωγοί – Προχωρούν σε κατάληψη αύριο του εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ

φωτο αρχείου eurokinissi

Του Θοδωρή Δαφέρμου ([email protected])

Στην κατάληψη του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στο Πλατύ Ημαθίας προχωρούν αύριο οι τευτλοπαραγωγοί, διεκδικώντας την εξόφλησή τους για τα τεύτλα που παρέδωσαν στην ΕΒΖ και δεν πληρώθηκαν στο σύνολό τους.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος των τευτλοπαραγωγών, Γιάννης Παναγής, μιλώντας σήμερα στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας περιέγραψε με τα μελανότερα σημεία την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτός και οι συνάδερφοί του.

Ο κ. Παναγής αναφέρθηκε στις ευθύνες των πολιτικών ηγεσιών διαχρονικά ενώ υποστήριξε ότι  «το θέμα είναι κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό. Με αυτή την τακτική δίνεται ίσως η χαριστική βολή στους τελευταίους πνεύμονες βαριάς βιομηχανίας που υπάρχουν».

Παράλληλα όλες οι περιφερειακές παράταξεις προεξέχοντος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασαν τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα των τευτλοπαραγωγών. Ακόμη, ο κ. Τζιτζικώστας  κάλεσε τους τευτλοπαραγωγούς να συμμετάσχουν στο επικείμενο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου και να θέσουν το θέμα στους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

«Φέτος για πρώτη φορά οι τευτλοπαραγωγοί δεν παίρνουν καν σπόρο. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά τελειώνει η παραγωγή ζάχαρης στην Ελλάδα αυτό είναι που δρομολογείται σήμερα από την κυβέρνηση. Είναι ανάγκη να στηριχθεί ο αγροτικός κόσμος. Για την Κεντρική Μακεδονία αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς εδώ παράγεται το ένα τέταρτο της παραγωγής της χώρας»,υποστήριξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τη στήριξή του εξέφρασε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος σημείωσε ότι η παράταξή του θα σταθεί δίπλα στον ιερό αγώνα των τευτλοπαραγωγών.

Από την άλλη, η επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας», Δέσποινα Χαραλαμπίδου, επεσήμανε ότι «εφαρμόζονται πολιτικές που εκπορεύονται από την ΕΕ και έχουν σχέση με την αγροτική παραγωγή σε κάθε χώρα. Πολιτικές καταστροφικές για τον πρωτογενή τομέα».

Υπέρ των αιτημάτων των τευτλοπαραγωγών τάχθηκε ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής», Νίκος Χρυσομάλλης  ενώ συνολικό διάλογο και όχι βραχυπρόθεσμα αιτήματα ζήτησε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Συμμετέχω», Δημήτρης Μούρνος.

Ακόμη, ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Βασίλης Ρέβας, είπε πως «η σημερινή κατάσταση στον αγροτικό τομέα είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης η οποία προωθείται και στο αναπτυξιακό συνέδριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη».

Ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Πολίτες Μπροστά», Χρήστος Βουλγαρίδης, ζήτησε να δοθούν τα χρήματα των τευτλοπαραγωγών άμεσα.

Τέλος, ο επικεφαλής της «Ανταρσία», Θανάσης Αγαπητός, κάλεσε με αφορμή την αυριανή κατάληψη να βρεθούν στο Πλατύ αύριο όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι για να στηρίξουν τους αγρότες.

Σχολιάστε

Polls

Ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο στον δήμο Δέλτα;

Loading ... Loading ...

 

 


 

 

 

 

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ