Δύο έργα του Ελ Γκρέκο ταξίδεψαν από το Μουσείο Μπενάκη στο Grand Palais - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτισμός

Δύο έργα του Ελ Γκρέκο ταξίδεψαν από το Μουσείο Μπενάκη στο Grand Palais

Δύο σπουδαία έργα του Ελ Γκρέκο παραχωρήθηκαν από το Μουσείο Μπενάκη προς δανεισμό στο Grand Palais, για τις ανάγκες της έκθεσης «Greco», που παρουσιάζεται στο Παρίσι.

«Η Προσκύνηση των Μάγων».

Πρόκειται για μια μεγάλη αναδρομική έκθεση, την πρώτη που διοργανώνεται στη Γαλλία για το έργο του Έλληνα αναγεννησιακού ζωγράφου, η οποία παρουσιάζει την πορεία του από την Κρήτη στο Τολέδο και επιχειρεί να επανεξετάσει τον ρόλο του στην τέχνη του 20ού αιώνα.

Στην επιβλητική νοτιοανατολική γκαλερί του παριζιάνικου ιδρύματος θα εκτεθούν πάνω από 60 έργα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου από 47 Μουσεία και συλλογές από την Ευρώπη, την Αμερική και τον Καναδά.

Ο Λουκάς ζωγραφίζει τη Παναγία» στην προθήκη του Μουσείου Μπενάκη.

Ανάμεσα σε αυτά και δύο έργα από την πρώιμη περίοδό του, φιλοτεχνημένα ενόσω ακόμα ο ζωγράφος βρισκόταν στην Κρήτη, που περιλαμβάνονται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη, στο τμήμα βυζαντινής τέχνης: «Ο Λουκάς ζωγραφίζει τη Παναγία» (έντονες οι βυζαντινές επιρροές σε αυτή την εικόνα που χρονολογείται ανάμεσα στα 1560-1567) και «Η Προσκύνηση των Μάγων» (περισσότερο δυτικότροπο έργο, που φιλοτεχνήθηκε ανάμεσα στα 1565-1567).

Τα δύο έργα ταξίδεψαν με δύο διαφορετικές πτήσεις από την Αθήνα στο Παρίσι, για ευνόητους λόγους, ενώ τους δύο συνοδούς τους ακολούθησαν εκπρόσωποι της μεταφορικής εταιρείας αλλά και αστυνομικοί σε όλη τη διαδρομή από το Μουσείο Μπενάκη μέχρι το αεροπλάνο.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ