Δύσκολο σχολείο ο ΠΑΟΚ - Karfitsa.gr
Αρθρογραφία – Μόνιμες στήλες

Δύσκολο σχολείο ο ΠΑΟΚ

Του Γιάννη Λαγογιάννη

Το μεγαλύτερο ζήτημα στο νέο ΠΑΟΚ δεν είναι το αγωνιστικό, δεν είναι ο προπονητής, δεν είναι τα αποτελέσματα. Το ποδόσφαιρο είναι δοκάρι και μέσα, δοκάρι και έξω. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που κυριαρχεί, έχει να κάνει με τη φιλοσοφία, την ιδιοσυγκρασία και τις ιστορικές καταβολές του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ. Οι εποχές όπου ο κόσμος είχε τον πρώτο λόγο και η άποψή του έπαιζε σημαντικό ρόλο στα δρώμενα της ομάδας, είναι παρελθόν και δεν έχει γίνει τίποτα κι από κανέναν, ώστε να προσαρμοστεί ο κόσμος στα νέα δεδομένα και στις αποφάσεις του ενός. Αυτού που πληρώνει κι έχει τον ΠΑΟΚ νοικοκύρη.
Ο τρόπος λειτουργίας μιας Ευρωπαικής ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας, δεν μπορει να έχει καμία σχέση με τον τρόπο που έχτισε τη φιλοσοφία του ο ΠΑΟΚτσής στο παρελθόν ή αναγκάστηκε θα έλεγα, από την κατάσταση που επικρατούσε στην ομάδα και την παρουσία ερασιτεχνών και κυρίως απατεώνων, που δρομολογούσαν τις εξελίξεις στην ομάδα.
Το συναίσθημα έπαιζε τον κυρίαρχο ρόλο και η ανάγκη της προστασίας που έπρεπε να προσφέρει ο ΠΑΟΚτσής, νιώθοντας κι ως ένα ενεργό κομμάτι στις εξελίξεις, τον έφερνε πιο κοντά, δεν τον άφηνε να απαξιώνει, αλλά το αντίθετο, να συμμετέχει, να απαιτεί και να πιέζει. Αυτά, στην εποχή του νοικοκύρη ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, ανήκουν στο παρελθόν.
Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δύσκολο σχολείο. Ποτέ δεν παίρνεις απολυτήριο. Δεν μπορείς ποτέ να μάθεις όλα τα γράμματα. Πάντα θα βρίσκεις κάτι μπροστά σου που θα παρατείνει τις σπουδές σου. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει ανάγκη να καταφέρει να βρει αυτά τα πρόσωπα που θα του μιλήσουν με απόλυτη ειλικρίνεια και θα τον καθοδηγήσουν κατ’ αρχήν ώστε να βρει τον τρόπο να τον αγκαλιάσει ο κόσμος, να συμπλεύσει με το όραμά του, να τον βοηθήσει να το μεγαλοποιήσει και να τον στηρίξει για να το υλοποιήσει.
Η γεμάτη Τούμπα με κόσμο, με θετική σκέψη και θετική ενέργεια, μετατρέπει τους προπονητές και τους κάνει άριστους και τους ποδοσφαιριστές τους καλύτερους του κόσμου.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ