Δ. Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα είναι το καλυτερο παράδειγμα του Ευρωπαικού Νότου - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Δ. Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα είναι το καλυτερο παράδειγμα του Ευρωπαικού Νότου

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην IL Messaggero ο Δημήτρης Αβραμόπουλός αναφέρθηκε στη νέα πραγματικότητα που δημιουργήθηκε στην Ευρώπη από την κρίση του κορωνοϊού, και στους καταλληλότερους τρόπους για να στηριχθούν οι κοινωνίες και οι οικονομίες των χωρών της ΕΕ.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα είναι το καλύτερο παράδειγμα ανάμεσα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου– σημειώνοντας πως «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κινήθηκε έγκαιρα και δυναμικά» και πως «η χώρα υιοθέτησε όλα τα αναγκαία μέτρα».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «η ιταλική κυβέρνηση και ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε -στον οποίο έλαχε ο κλήρος να χειριστεί αυτήν την τραγωδία- επέδειξε υψηλό αίσθημα ευθύνης και ηγετικότητας. Αυτή την ώρα το ίδιο συμβαίνει και στις άλλες γειτονικές χώρες, μπαίνουν στην άκρη οι όποιες διαφορές, παραμερίζεται το “εγώ” και κυριαρχεί η ενότητα και το “εμείς”. Μέσα από αυτήν την κρίση γεννιέται μια πιο ανθρώπινη κοινωνία».

Σε ότι έχει να κάνει με την θέση των χωρών του ευρωπαϊκού Nότου υπέρ της υιοθέτησης ευρωομολόγων ανέφερε πως «Αυτή η συζήτηση είναι πολύ βαθύτερη από την οικονομία. Το ευρωομόλογο, δεν ξέρω τι τύχη θα έχει, αλλά ως ιδέα και πρόταση αντανακλά την αλληλεγγύη και εφόσον υιοθετηθεί, ενόψει των δραματικών οικονομικών επιπτώσεων που αναπόφευκτα θα έρθουν, θα βοηθήσει τις χώρες που έχουν δεχτεί απανωτές κρίσεις, οικονομική, προσφυγική και υγειονομική, να σταθούν στα πόδια τους. Κάτι, που μεσοπρόθεσμα θα βοηθήσει συνολικά την ευρωπαϊκή οικονομία. Διαφορετικά θα είναι μία από τις αιτίες, που θα αποδυναμώσουν τη συνοχή της Ευρώπης».

Μετά από ερώτηση σχολίασε και την στάση της Γερμανίας και της Ολλανδίας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Θα περίμενε κανείς από τους Ολλανδούς να έχουν πιο ανοιχτό ορίζοντα στον τρόπο που βλέπουν την οικονομία. Είναι αφελές να πιστεύουν ότι οι όποιες αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, δεν θα την επηρεάσουν. Όσο για τη Γερμανία, η εκτίμησή μου είναι ότι η συγκυρία αυτή είναι μοναδική ευκαιρία για την ίδια, με την ισχυρή της οικονομία και το πολιτικό της βάρος, να λειτουργήσει ως συνεκτικός κρίκος της ευρωπαϊκής οικονομίας, και από πολιτικής και ιστορικής πλευράς να αφήσει πίσω τις μεταπολεμικές μνήμες, που όπως απέδειξε και η οικονομική κρίση, εύκολα επανέρχονται. Η Γερμανία οφείλει τις επιτυχίες της στη σκληρή προσπάθεια του γερμανικού έθνους αλλά και στη στήριξη που απλόχερα της έχει δώσει, τις τελευταίες δεκαετίες, το σύνολο των ευρωπαϊκών εθνών».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ