Δ. Βενιέρης: Η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο! - Karfitsa.gr
Εκλογές 2019 Συνεντεύξεις

Δ. Βενιέρης: Η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο!

Την εκτίμησή του ότι η χώρα δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο μετά από τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ο Δημήτρης Βενιέρης, υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία. Για αυτό το λόγο, όπως τονίζει στη συνέντευξή του στην Karfitsa, είναι αναγκαίο να προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, που θα μπορέσει να εφαρμόσει «απρόσκοπτα» το πρόγραμμά της και να προχωρήσει στις αναγκαίες τομές και μεταρρυθμίσεις ώστε να πάει η Ελλάδα μπροστά.

Ακούσαμε πρόσφατα τον Αλ. Τσίπρα να λέει, ότι «μόνο με εξωγήινους δεν μας απείλησε ο Μητσοτάκης εάν δεν πάρει αυτοδυναμία», εννοώντας ότι είναι εκβιαστικό το δίλημμα που θέτει ο Κυρ. Μητσοτάκης «αυτοδυναμία ή νέες περιπέτειες».

Ο κ. Τσίπρας μπορεί να ειρωνεύεται, αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι για άλλη μία φορά κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι, ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα, «εφόδια» απαραίτητα, προκειμένου να κάνει γρήγορα το πολυπόθητο βήμα προς την κανονικότητα και την ανάπτυξη. Για αυτό είναι απαραίτητη η αυτοδυναμία της ΝΔ στις εκλογές. Η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Οφείλουμε, με ισχυρή κυβέρνηση ΝΔ να εφαρμόσουμε απρόσκοπτα το πρόγραμμά μας και να προχωρήσουμε στις απαραίτητες τομές και μεταρρυθμίσεις, ώστε να δημιουργηθούν πολλές, νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Αυτό που δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πολύς λόγος έγινε για την υπερφορολόγηση. Οι πολίτες περιμένουν από την επόμενη κυβέρνηση γενναία βήματα στον τομέα αυτό.

Επί ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» στους φόρους ανάμεσα στις 36 χώρες του ΟΟΣΑ. Η άγρια υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, για την οποία «καμάρωνε» το 2017 στη Βουλή ο κ. Χουλιαράκης, αποδεικνύεται από τα στοιχεία. Υπάρχει έτοιμο ένα «πλέγμα» μέτρων, με στόχο τη φορολογική ελάφρυνση ιδιωτών και επαγγελματιών, μεταξύ των οποίων:

  • Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας για όλους.
  • Διατήρηση του αφορολόγητου και μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα (μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες) από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.
  • Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Μείωση του ΦΠΑ, με καθιέρωση τελικά δύο βασικών συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα και διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή του 6%.
  • Σταδιακή καθιέρωση μιας νέας φορολογικής κλίμακας με πολύ χαμηλότερο ανώτατο φορολογικό συντελεστή από τον σημερινό.

Αυτά ακούγονται πολύ συγκεκριμένα, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τη ΝΔ για «κρυφή ατζέντα»…

Μιλάνε για κρυφή ατζέντα εκείνοι που έγιναν κυβέρνηση με σκίσιμο μνημονίων, σεισάχθεια και πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Τίποτα από αυτά δεν εφαρμόστηκε. Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κριτήριο. Η ΝΔ έχει καταρτίσει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα πλήρως τεκμηριωμένο και κοστολογημένο, το οποίο είναι στη διάθεση κάθε πολίτη, που μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Την ίδια ώρα, υπάρχει η φανερή ατζέντα των fake news, που μεταχειρίζεται το κόμμα του κ. Τσίπρα προσπαθώντας να διαστρεβλώσει τις βασικές θέσεις της ΝΔ –κυρίως για οικονομία και εργασιακά– και να σπείρει τον φόβο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα fake news που «κυκλοφόρησε» ο ΣΥΡΙΖΑ περί κατάργησης της ρύθμισης για τις 120 δόσεις από τη ΝΔ. Η αλήθεια είναι, ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης για «δήθεν» 120 δόσεις, είναι πολύ μικρή και ήρθε πολύ αργά. Η ΝΔ ξέρει ότι με «μερεμέτια», δεν γίνεται δουλειά. Θα προχωρήσει σε μεγάλες βελτιώσεις, «χτίζοντας» μια γενναία, συνολική ρύθμιση, η οποία θα δίνει πραγματική ευκαιρία στους οφειλέτες να απαλλαγούν από τον εφιάλτη των κατασχέσεων, που έχουν υποστεί ήδη πάνω από 1 εκ. συμπολίτες μας. Πλέον ο ελληνικός λαός δεν «τσιμπάει» το δόλωμα των fake news. Αφενός, γιατί ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει ένα απολύτως ξεκάθαρο, ένα «κρυστάλλινο» πρόγραμμα, το οποίο εκφράζεται εξίσου ξεκάθαρα από τον ίδιο και τα στελέχη της ΝΔ και αφετέρου γιατί Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πλέον καμία αξιοπιστία. Δεν είναι εύκολο, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, με ατελείωτες παλινωδίες και ψέματα, να κοιτάξουν τον κόσμο στα μάτια. Κι αυτό είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε κυβέρνηση, ανεμίζοντας τη «σημαία» του νέου και του άφθαρτου.

Εκτός από τα εργασιακά και την οικονομία, ένα από τα προβλήματα που «καίνε» την κοινωνία είναι και το ζήτημα της ασφάλειας. Πώς θα το αντιμετωπίσει η ΝΔ;

Και εδώ έχει η ΝΔ… φανερή ατζέντα. Συγκεκριμένα: Επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ με 1.500 προσλήψεις, επαναφορά των φυλακών υψίστης ασφαλείας, προμήθεια 1.000 νέων περιπολικών και εξοπλισμού για τους αστυνομικούς. Ψηλά στις προτεραιότητές μας είναι η ασφάλεια στα Πανεπιστήμια, στους χώρους που κινούνται και σπουδάζουν χιλιάδες παιδιά. Πριν λίγες μέρες δημοσιοποιήθηκε ένα κείμενο-παρέμβαση, για την ανάγκη κατάργησης του ασύλου, το οποίο υπογράφουν μεταξύ άλλων η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ και η Άννα Διαμαντοπούλου. Η επιστολή ξεκινάει με μία πολύ χαρακτηριστική φράση:  «Η ανοχή έγινε πια ενοχή». Με κυβέρνηση ΝΔ θα μπει οριστικά τέλος σ΄ αυτό το καθεστώς: Καταργούμε άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο, ώστε τα δημόσια Πανεπιστήμια να γίνουν από χώροι ανομίας, «κύτταρα» γνώσης και έρευνας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ