Δ.Βόλβης: Παρουσιάστηκε το στρατηγικό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη - Karfitsa.gr
Slider Uncategorized Θεσσαλονίκη

Δ.Βόλβης: Παρουσιάστηκε το στρατηγικό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη

Το νέο business plan για την τουριστική ανάπτυξη του ∆ήµου Βόλβης, παρουσιάστηκε σε τουριστική ημερίδα που έγινε το Σάββατο στο Σταυρό. Το τουριστικό σχέδιο αφορά όχι μόνο στο παραθαλάσσιο μέτωπο άλλα και στη λίμνη Βόλβη, τα ιαματικά λουτρά της Νέας Απολλωνίας και άλλες περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος.

«Το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης, είναι ένα επιστημονικό πόνημα που  θα αποτελέσει τη σημαντικότερη βάση, πάνω στην οποία μπορούν να στηριχθούν όλες οι μελλοντικές δράσεις για την προώθηση της τόπου μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, στην εισήγηση του.  Ο κ Λιάμας τόνισε ότι «ο σχεδιασμός αυτός,  εμφανίζει τη μέθοδο, τις πρακτικές, με τις οποίες θα επιτύχουμε τον στόχο μας. Πως θα προσεγγίσουμε τους Έλληνες επισκέπτες των γειτονικών μεγάλων πόλεων, και μάλιστα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πως θα ανοίξουμε νέες ξένες αγορές». 

Όπως ανέφερε, «στόχος του προγράμματος αυτού είναι να  βελτιωθούν οι υποδομές και να δώσει ρόλο στους ειδικούς που γνωρίζουν καλύτερα τα θέματα τουριστικού μάρκετινγκ και προβολής».

Εξάλλου στους στόχους της διοίκησης του δήμου Βόλβης είναι η αξιοποίηση της λίμνης Βόλβης και των ιαματικών λουτρών της Νέας Απολλωνίας που αναμένεται να διευρύνουν την τουριστική περίοδο στην περιοχή, ενώ ιδιαίτερης σημασίας είναι και η δημιουργία του πεντάστερου ξενοδοχείου στην Ασπροβάλτα, μια επένδυση που συμφωνήθηκε πρόσφατα με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος αναφέρθηκε στις ενέργειες και τι πολιτικές της Περιφέρειας για την βελτίωση των τουριστικών μεγεθών αλλά και τις ενέργειες για την προβολή και προώθηση της περιοχής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας,Μαρδάς τόνισε την ανάγκη να αναδειχτεί ό,τι ανεκμετάλλευτο υπάρχει στην περιοχή αναφερόμενος στην προσπάθεια του δημάρχου Διαμαντή Λιάμα να αξιοποιήσει τα Λουτρά της Νέας Απολλωνίας. «Έτσι θα υπάρχει τουρισμός 12 μήνες το χρόνο στην περιοχή σε συνδυασμό με το βουνό και τη θάλασσα» τόνισε ο κ Μάρδας.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αρβανιτίδης τόνισε ότι είναι μια περιοχή που έχει ευκαιρίες για τουρισμό και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης,  αναφέρθηκε  στην αναγκαιότητα να βελτιωθούν τα έσοδα και όχι μόνο οι αριθμοί των αφίξεων των τουριστών.


Η  έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία «to the point», η οποία καταγράφει την τουριστική πραγματικότητα της περιοχής.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ∆ηµήτρης Κατσαντώνης, παρουσίασε το νέο business plan για την Τουριστική Ανάπτυξη του ∆ήµου Βόλβης, το οποίο αποτελεί το  εργαλείο για το σχεδιασμό της τουριστικής πολιτικής.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κατσαντώνης “το Business plan έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται από τον Δήμο”.
Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης, τόνισε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ικανοποίηση του τουρίστα από τις παροχές του προορισμού ενώ αναφέρθηκε και στην υπερφορολόγηση των τουριστικών επιχειρήσεων.
Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Καθηγητής Τµήµατος Οικονοµικών Επιστηµών του ΑΠΘ, αναφέρθηκε στην “Επιχειρηµατικότητα, Ανάπτυξη και Τουρισµός” ενώ η επικοινωνιολόγος Ρόζα Εδιάρογλου, έκανε παρουσίασε τη χρησιμότητα του ψηφιακού μάρκετινγκ για την ανάδειξη ενός τουριστικού προορισμού.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν:O διευθυντής της περιφερειακής υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος του Υπουργείου Τουρισμού Δημήτρης Γκουγκούλης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Νίκος Νικολόπουλος και ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος Γιώργος Ματροδημήτρης.

Δέσποινα Κρητικού

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ