Δ. Δέλτα: Επαφές και συγκλίσεις για τη νέα διοίκηση από τον Γιάννη Ιωαννίδη - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Δ. Δέλτα: Επαφές και συγκλίσεις για τη νέα διοίκηση από τον Γιάννη Ιωαννίδη

Σε εξέλιξη είναι το «θρίλερ» που άρχισε να εξελίσσεται στο δήμο Δέλτα από τις 2 Ιουνίου, όταν στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών όταν ο Γιάννης Ιωαννίδης κατέλαβε το δημαρχιακό θώκο ανατρέποντας τα πρώτα αποτελέσματα που ήθελαν τον εν ενεργεία δήμαρχο Μίμη Φωτόπουλο να  παρατείνει τη δημαρχιακή του θητεία για άλλα τέσσερα χρόνια. Λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Κυριακής, τα εκλογικά τμήματα άλλαξαν τη ροή των αποτελεσμάτων δίνοντας την πρώτη θέση στο Γιάννη Ιωαννίδη με διαφορά πολλών εκατοντάδων ψήφων.

Της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Στο επιτελείο του επικρατούσε κατήφεια μέχρι την ώρα που τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα στον Εχέδωρο άρχισαν να μετράνε υπέρ της παράταξης «Επανεκκίνηση». Μετά από λίγες ώρες το κλίμα άλλαξε οριστικά και η παράταξη του Γιάννη Ιωαννίδη πήρε την πρωτιά από τον Μίμη Φωτόπουλο με 9.476 ψήφους και ποσοστό 53,20%. Ωστόσο, οι έδρες για τον Γιάννη Ιωαννίδη παρέμειναν επτά από τον πρώτο γύρο των εκλογών, στις 26 Μάιου, (μια σε Άξιο, μια σε  Χαλάστρα και πέντε σε Εχέδωρο).

Μια έδρα φαίνεται να χάθηκε από την παράταξη του Γιάννη Ιωαννίδη για μόλις 19 ψήφους, γεγονός που οδήγησε το νέο δήμαρχο να ζητήσει επανακαταμέτρηση στα ψηφοδέλτια της παράταξής του. Η επανακαταμέτρηση μέχρι στιγμής φαίνεται να λειτουργεί υπέρ της νέας διοίκησης του δήμου, καθώς όπως όλα δείχνουν, η έδρα πρόκειται να προσμετρηθεί υπέρ του Γιάννη Ιωαννίδη. Ωστόσο, το αποτέλεσμα που θα προκύψει όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα το επικυρώσει με απόφασή του το εκλογοδικείο.

Οι συγκλίσεις για το νέο δήμο Δέλτα

Προς το παρόν ο νέος δήμαρχος Δέλτα έχει ανοίξει κύκλο επαφών με άλλες παρατάξεις, προκειμένου να πετύχει τις συγκλίσεις για τη νέα διοίκηση το δήμου την 1η Σεπτεμβρίου για να δημιουργήσει μια συμπαγή ομάδα που, όπως αναφέρει ο κ. Ιωαννίδης, θα εγγυηθεί την αποτελεσματική διοίκηση μέσα από τη σύνθεση απόψεων. «Η αυτοδιοίκηση δεν έχει χρώματα, τα προβλήματα ζητούν απαντήσεις, άρα θα πρέπει να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών των συμπολιτών μας που μας έδωσαν την εμπιστοσύνη τους. Αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα επιβάλλεται και από τον καινούριο νόμο. Άρα, λοιπόν, θα πρέπει να γίνουν προγραμματικές συγκλίσεις, ώστε να διαμορφωθεί μία ισχυρή διοίκηση για να δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα», τονίζει στην Karfitsa o νέος δήμαρχος Δέλτα. Ο ίδιος, αναφερόμενος στους ανθυποψηφιούς του τονίζει ότι «είναι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο –βασικά και όλοι όσοι κατεβαίνουν στο στίβο έχουν αυτή τη διάθεση– και θεωρώ ότι μπορούν να βρεθούν συνθέσεις για το καλό όλων».

Οι πρώτες επαφές για την υδροδότηση και τα χρέη προς την ΕΥΑΘ

Από τα πρώτα θέματα που θα κληθεί να λύσει ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι το νερό και η διαχείρισή του. Οι κάτοικοι του Αξίου δεν έχουν πρόσβαση στο πόσιμο νερό. Για το  ζήτημα ο νέος δήμαρχος έχει αρχίσει σειρά επαφών με τη διοίκηση της ΕΥΑΘ για τη σύνδεση της δημοτικής ενότητας με τον κεντρικό αγωγό, ενώ προσανατολίζεται και στη λύση που εφαρμοζόταν στο παρελθόν και αφορά στη επαναλειτουργία των ξηραντήριων.

Στο μεταξύ, έχει ήδη προχωρήσει σε προσπάθειες για να λυθεί το ζήτημα των υπέρογκων τιμολογίων ύδρευσης που βάραιναν τους δημότες που είδαν τους λογαριασμούς τους να είναι ιδιαιτέρως φουσκωμένοι καθώς δεν είχαν λάβει λογαριασμό για τουλάχιστον 4 χρόνια. Στους στόχους του νέου δημάρχου είναι το τέλος αυτό να μην επιβάλλεται στους νέους λογαριασμούς, που θα στέλνονται στους πολίτες τακτικά.

Απόφαση για ρύθμιση του χρέους

Στις πλάτες του Γιάννη Ιωαννίδη πέφτει και το βάρος των χρεών προς την ΕΥΑΘ, που υπολογίζονται σε 11 εκατομμύρια ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές και πρωτόδικες αποφάσεις μέρος εξ αυτών καταδικαστικές για το δήμο Δέλτα. Η λύση που προκρίνεται είναι η ρύθμιση του χρέους με την ΕΥΑΘ. «Όσο δύσκολο και αν φαίνεται, θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες διαπραγματεύσεις για λύσουμε το πρόβλημα και να αποκαταστήσουμε τη σχέση μας με την ΕΥΑΘ, ώστε να καταφέρουμε να  διαχειριστούμε όλο το πλαίσιο του νερού που αφορά στο δήμο μας», εξηγεί ο νέος  δήμαρχος Δέλτα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ