Δ.Θεσσαλονίκης: Ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση της ΔΕΘ-Helexpo - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Δ.Θεσσαλονίκης: Ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση της ΔΕΘ-Helexpo

”Ανοίγει ο δρόμος, με την καθοριστική συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την ανάπλαση της ΔΕΘ-Helexpo, ενός αναπτυξιακού έργου ύψους 120 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης, θα αφήσει ένα τεράστιο αποτύπωμα στην οικονομία της πόλης, θα αναβαθμίσει τις εκθεσιακές λειτουργίες και συγχρόνως θα αποδώσει ανάμεσα σε άλλα έναν ζωτικό χώρο αστικού πρασίνου 52 στρεμμάτων αλλά και 2.100 υπόγειες θέσεις στάθμευσης”, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης επικύρωσε την εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου ως προς τις ενστάσεις που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης επί του Πολεοδομικού Σχεδίου Εφαρμογής, το οποίο αποτελεί τον υποκείμενο σχεδιασμό του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για τη ΔΕΘ-Helexpo.

”Με την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί πολύτιμος χρόνος για τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης, η Διοίκηση του Δήμου έθεσε το θέμα αυτό σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα που της κατατέθηκε από τη Διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, λόγω των αυστηρών χρονικών πλαισίων που πρέπει να τηρηθούν για την προώθηση του εγχειρήματος.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο πρόκειται να συνεδριάσει το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) για το θέμα του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου. Στα τέλη του μήνα θα προκηρυχθεί διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το έργο ανάπλασης της ΔΕΘ-Helexpo, ο οποίος μάλιστα έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA)”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ