Δ. Λαγκαδά: Ως εορτή τοπικής σημασίας καθιερώνεται η 27η Οκτωβρίου - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Δ. Λαγκαδά: Ως εορτή τοπικής σημασίας καθιερώνεται η 27η Οκτωβρίου

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι η 27η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για το δήμο Λαγκαδά, σε ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό στις 27 Οκτωβρίου 1912 και από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 27 Οκτωβρίου 1944.

Για την ημέρα αυτή, θα πραγματοποιηθούν στο δήμο Λαγκαδά οι εξής εκδηλώσεις:

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία, σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού για την απελευθέρωση της πόλης του Λαγκαδά από τον τουρκικό ζυγό (27ης Οκτωβρίου 1912) και τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής (27ης Οκτωβρίου 1944). Οι ώρες θα καθοριστούν από τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

  • Γενικός σημαιοστολισμός όλων των δημόσιων και δημοτικών κτιρίων, των κτιρίων των Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών, Επιχειρήσεων του Δημοσίου, των τραπεζών, των κατοικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής.
  • Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών κτιρίων και μνημείων από τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
  • 10:15 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν οι εκπρόσωποι πολιτικών αρχών και δημοσίων υπηρεσιών του Δήμου Λαγκαδά, οι Έφεδροι Αξιωματικοί και Οπλίτες, Αντιπροσωπείες Πολιτιστικών Συλλόγων και Αθλητικών Σωματείων με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης του Λαγκαδά και οι δημότες του δήμου Λαγκαδά.

Ιδιαιτέρως προσκαλούνται οι ανάπηροι και τραυματίες πολέμου και οι έφεδροι πολεμιστές, στους οποίους θα δοθεί εξέχουσα θέση.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ