Δ. Μιχαηλίδου: Περισσότερα κουπόνια για βρεφονηπιακούς σταθμούς και για εργαζόμενες μητέρες στο Δημόσιο - Karfitsa.gr
Πολιτική

Δ. Μιχαηλίδου: Περισσότερα κουπόνια για βρεφονηπιακούς σταθμούς και για εργαζόμενες μητέρες στο Δημόσιο

Για το άνοιγμα των βρεφονηπιακών και τα voucher για τους γονείς μίλησε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Σε μια δύσκολη δημοσιονομικά χρονιά μπορούμε να υλοποιήσουμε μια από τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις.», είπε η κα Μιχαηλίδου.

Στη συνέχεια επεσήμανε πως, στόχος είναι όλα τα παιδιά να έχουν ενισχυμένη πρόσβαση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Για τη νέα χρονιά συνεχίζεται το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» που δίνει 155.000 κουπόνια για βρεφονηπιακούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.

Επίσης, δημιουργείται ένα καινούριο παράλληλο πρόγραμμα που δίνει σε 15.000 περισσότερες μητέρες κουπόνια εντάσσοντας δύο κατηγορίες:

α) Αυξάνονται τα εισοδηματικά όρια για όλους στα 13.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας. Δηλαδή μια οικογένεια με ένα παιδί θα πρέπει να έχει συνολικό εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ.
β) Εντάσσονται οι γυναίκες που εργάζονται στο Δημόσιο.

Συνολικά, μέσω ΕΣΠΑ δίνονται 85.000 κουπόνια για βρεφονηπιακούς, τα οποία αυξάνονται στα 100.000, ενώ τα υπόλοιπα 70.000 δίνονται για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.

Προς το παρόν υπάρχουν θέσεις, τόνισε η υφυπουργός σύμφωνα με το skai.gr, ενώ είπε ότι οργανώνουν και επενδύσεις στις υποδομές των βρεφονηπιακών.

Σχετικά με τα επιδόματα τριτέκνων, η κα Μιχαηλίδου είπε ότι δεν αλλάζει κάτι, αλλά αν την επόμενη χρονιά τα εισοδήματα πέσουν και ενταχθούν στο καθεστώς παραπάνω άνθρωποι τότε το κράτος θα ανταπεξέλθει στις αυξημένες αυτές ανάγκες.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ