Δ. Νέας Προποντίδας: Ανάπτυξη ή οπισθοδρόμηση... - Karfitsa.gr
Άρθρα Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

Δ. Νέας Προποντίδας: Ανάπτυξη ή οπισθοδρόμηση…

Πριν από 100 χρόνια , ξεριζωμένοι πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και την Ανατολική Ρωμυλία  εγκαταστάθηκαν ίσως στην πιο όμορφη γωνιά  της Β. Ελλάδας και της Μακεδονίας, την Χαλκιδική μας και πιο ειδικά  στην  σημερινή Νέα Καλλικράτεια, στα  Νέα Μουδανιά στην Νέα Τρίγλια, Νέα Τένεδο, στο Λάκκωμα στην Νέα  Γωνιά και αλλού δημιουργώντας νέο ξεκίνημα με δυσκολίες και αναπτύσσοντας τις περιοχές αυτές σε συνεργασία με τους ντόπιους κατοίκους που τους υποδέχθηκαν , τους αγκάλιασαν και μαζί πορεύθηκαν με πίστη στον Θεό και στις δυνάμεις τους, δημιουργώντας μετά από πολλές διοικητικές διακυμάνσεις τον σημερινό Δήμο ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ  που σήμερα είναι ο μεγαλύτερος Δήμος του Νομού Χαλκιδικής σε πληθυσμό και ο πιο δυναμικά ανερχόμενος Δήμος της Χαλκιδικής  αφού και στον αγροτικό τομέα, την μεταποίηση , τον τουρισμό κατέχει ίσως το μεγαλύτερο μερίδιο στο ακαθάριστο προϊόν του Νομού Χαλκιδικής με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές  ο Δήμος διεκδικείται κυρίως από δύο υποψηφίους,  τον νυν Δήμαρχο και τον επικεφαλή  της αντιπολίτευσης   ενώ υπάρχει και ένας τρίτος συνδυασμός που με βάση τα σημερινά δεδομένα μάλλον δεν θα περάσει στον δεύτερο γύρο λογω της καθυστερημένης εμφάνισης του .

Θα κληθεί επομένως ο λαός της Προποντίδας να εκλέξει τον επόμενο Δήμαρχο ανάμεσα στους δύο και επομένως θα πρέπει να ψηφίσει με κριτήρια την  αξιοσύνη, την πορεία του κάθε υποψηφίου Δημάρχου , την αποτελεσματικότητα του, την νοικοκυροσύνη του και την εν γένει περπατησία του στον οικογενειακό, επαγγελματικό και πολιτικό στίβο.

Επειδή ο τόπος είναι μικρός είναι ιδιαίτερα εύκολο να αξιολογήσει ο κάθε ψηφοφόρος τους  δύο διεκδικητές και αποφασίσει ποιος είναι ο αξιότερος και ο αποτελεσματικότερος αρκεί οι πολίτες του Δήμου Προποντίδας να επιδείξουν σύνεση , φρόνηση και λογική.

Και επειδή η στήλη αυτή  πιστεύει ότι ό,τι δεν χρειάζεται να ειπωθεί κατανοείται καλύτερα όταν λέγεται και κυρίως όταν γράφεται θα αντιπαραθέσει δεδομένα αδρανή και αποχρωματισμένα  για να αποτυπώσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των όποιων υποψηφίων.

Για τον νυν Δήμαρχο που έχει μακρά εμπειρία δύο και πλέον δεκαετιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,  το έργο του είναι εμφανές στην Νέα Προποντίδα αφού σε όλο τον Δήμο έχουν γίνει σημαντικά έργα, αναπλάσεις, υποδομές για ύδρευση και αποχέτευση, ασφαλοστρώσεις, ενισχύθηκαν οι κοινωνικές δομές, οι σχολικές μονάδες, αξιοποιήθηκαν κοινοτικά κονδύλια , προγραμματίσθηκαν έργα αντιπλημμυρικά και φράγματα , στάδια για αθλοπαιδιές και τέθηκαν οι βάσεις για  την νέα περίοδο διοίκησης του Δήμου στην οποία θα ολοκληρωθούν όσες  πολιτικές βρίσκονται σε εξέλιξη ( όπως άρδευση ύδρευση ) και θα εγκαινιασθούν και οι επόμενες για την διαχείριση του περιβάλλοντος , των υδάτινων πόρων, τις νέες τεχνολογίες την εισαγωγή της τηλεματικής και αλ. Ο Δήμος Νέας Προποντίδας είναι ο τρίτος σε απορρόφηση κονδυλίων  στην Ελλάδα από τους μικρούς Δήμους και πρώτος στην αξιοποίηση  χρηματοδοτικά του προγράμματος « Φιλόδημος »  διατηρώντας  επάξια τα πρωτεία στην πρόοδο και την ανάπτυξη.  Στα  μεγάλα αστικά κέντρα όπως Νέα Καλλικράτεια και κυρίως στην πρωτεύουσα τα Νέα Μουδανιά τα έργα ανάπλασης , οδοποιίας και υποδομών έχουν αλλάξει την όψη της πόλης και πλέον οι διερχόμενοι δεν φεύγουν για άλλους προορισμούς   ( Κασσάνδρα, Σιθωνία)  αλλά παραμένουν, αυξάνοντας την υπεραξία της πόλης προς όφελος  όλων.

Για τον κύριο αντίπαλο του, που μεγάλωσε στον Πολύγυρο και φοίτησε  σε σχολεία στη Πρωτεύουσα και όχι στα Νέα Μουδανιά,   η παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο  κυρίως αναλώθηκε σε καταγγελίες και άρνηση ψήφου ή αποχή  σε αποφάσεις που αφορούσαν έργα στα Δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου και εξαγγελίες που πολλές από αυτές είτε δεν μπορούν να υλοποιηθούν είτε είναι ασύμβατες με το ανάγλυφο του Δήμου όπως αφαλατώσεις ( Τένεδο, Σήμαντρα ??)  είτε οικονομικά είναι ασύμφορες και δημοσιοποιήθηκαν για λόγους εντυπωσιασμού και ψηφοθηρίας.  Επίσης ενώ ήταν υποψήφιος Δήμαρχος και το 2014 για τον Δήμο τελικά ήταν  και υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ στον Ν. Χαλκιδικής το 2015 στον δε Πολύγυρο ενεφάνιζε τον εαυτό του ως Πολυγυρινό ,  ενέργεια που μάλλον υποδηλώνει καιροσκοπισμό για την  διεκδίκηση πολιτικού αξιώματος.

Ένα άλλο και ίσως το πιο κρίσιμο ποιοτικά χαρακτηριστικό γενικά  του κάθε υποψηφίου είναι να μην έχουν  δημιουργήσει οφειλές σε τρίτους και να μην υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις  σε βάρος τους , γεγονός που σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη δεν θα  προδιάθετε  ευνοϊκά έναν ορθολογιστή πολιτικά ψηφοφόρο να  επιλέξει  τον οφειλέτη ως Δήμαρχο αφού ο κάθε Υποψήφιος Δήμαρχος , Περιφερειάρχης και Βουλευτής αλλά κυρίως ο Δήμαρχος δεν  πρέπει και δεν μπορεί να οφείλει σε κανένα δημότη του χρήματα γιατί θα διαχειρισθεί δημόσιο χρήμα. Και η γυναίκα του Καίσαρα δεν θα πρέπει να φαίνεται αλλά να είναι και τίμια όπως οι Ρωμαίοι καθιέρωσαν για τους πολιτικούς τους αιώνες πριν  και ισχύει μέχρι σήμερα. Αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει για τον υποψήφιο δήμαρχο Τσούφη για τον οποίο υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις για χρέη προς τρίτους που δεν έχει καταβάλει.

Το επιχείρημα που ακούσθηκε για κάποιον υποψήφιο  κάπου αλλού ότι εάν  εκλεγεί θα ξοφλήσει τα χρωστούμενα ( και για αυτό θα πρέπει να εκλεγεί),  είναι δείγμα πλήρους παρακμής και κατάντιας της Δημοκρατίας και  σε όποιους τυχόν το ασπάζονται σπεύδω να  παραλληλίσω την αποδοχή τους με την περίπτωση που κάποιος θα βιάσει την κόρη τους και τελικά τον  βιαστή θα τον κάνουν γαμπρό γιατί ντρέπονται να την παντρέψουν με άλλο.!!

Εάν αυτή είναι η ποιότητα της Αυτοδιοίκησης και της εν γένει Δημοκρατίας μας και δεν αντιδρούμε έμπρακτα στην κάλπη τότε ας μην διαμαρτυρόμαστε γιατί εξελέγει Πρωθυπουργός ο κος Τσίπρας  !! και η Ελλάδα έφθασε εδώ που είναι σήμερα μία   επικίνδυνα διαπραγματεύσιμη εθνικά και πτωχευμένη επαρχία της Ευρώπης ! Κάθε υποψήφιος για κάθε δημόσιο αξίωμα θα πρέπει να έχει ανεπίληπτη πορεία και εγνωσμένο ήθος διαφορετικά  εγείρονται ερωτηματικά για το μήπως επιδιώκει κατάληψη δημοσίου αξιώματος για να το χρησιμοποιήσει ως Κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τα αμαρτήματα του.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ.

Karfitsa

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ