Δ. Νεάπολης-Συκεών: Τα σεμινάρια για ανέργους αποδίδουν καρπούς… - Karfitsa.gr
Κοινωνία Ροή

Δ. Νεάπολης-Συκεών: Τα σεμινάρια για ανέργους αποδίδουν καρπούς…

Με το εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ηλεκτρονική και έντυπη συμπλήρωση αιτήσεων συνεχίζεται ο κύκλος των θεματικών σεμιναρίων που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Αυτά αποσκοπούν στην ψηφιακή αυτονομία των ανέργων και την ψυχολογική ενίσχυσή τους, και έρχονται να διευρύνουν τις δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής για την καταπολέμηση της ανεργίας και της περιθωριοποίησης των ατόμων. Η προσπάθεια αυτή είχε ως αποτέλεσμα να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας δύο άνεργοι που συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Αύριο, Παρασκευή 22 Ιουνίου, ξεκινά το 2ο σεμινάριο με θέμα «Ηλεκτρονική & έντυπη συμπλήρωση αιτήσεων εργασίας – Κινητοποίηση και στοχευμένη αναζήτηση». Αυτό θα πραγματοποιηθεί στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας (Ζάκκα 25, Νεάπολη), και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις συναντήσεις, και συγκεκριμένα:

  • Παρασκευή 22.6.2018 // 9.30-11.30 π.μ.
  • Παρασκευή 29.6.2018 // 9.30-11.30 π.μ.
  • Παρασκευή 3.7.2018 // 9.30-11.30 π.μ.
  • Παρασκευή 13.7.2018 // 9.30-11.30 π.μ.

Κύριος σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενθάρρυνση των συμμετεχόντων για τη χρήση των ηλεκτρονικών εφαρμογών/βασικών πυλών απασχόλησης-κατάρτισης και του διαδικτύου ως ένα «παιχνίδι». Επιπλέον, το σεμινάριο αποσκοπεί στην εκπαίδευση των ωφελούμενων στην επιλεκτική ανάγνωση και κατανόηση πληροφοριών που συνδέονται με το επαγγελματικό τους προφίλ και στη στήριξή τους στη συμπλήρωση του “Ατομικού Φακέλου”, με δείγματα ηλεκτρονικών εφαρμογών.

Ο “Ατομικός Φάκελος” αποτελεί βασικό εργαλείο αναζήτησης, καθώς πρέπει να συμπεριλαμβάνει (εκτός από τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, που αφορούν στην εκπαιδευτική και επαγγελματική δραστηριότητα, και τα προσωπικά στοιχεία) και εξειδικευμένα έγγραφα (βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα, δείγματα συμπληρωμένων αιτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων, κ.τ.λ.), που μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα σε κάθε άνεργο και άνεργη να ανταπεξέρχεται ανά πάσα στιγμή στη διεκδίκηση θέσεων εργασίας, επιλέγοντας και συμπληρώνοντας αιτήσεις σωστά και στοχευμένα με ιδία συμμετοχή.

 

Θεματολογία

Εκπαιδεύτριες του σεμιναρίου θα είναι η σύμβουλος απασχόλησης, Γεωργία Μιμίκου, και η ψυχολόγος-σύμβουλος απασχόλησης, Ανθή Κάγιου. Τα θέματα πάνω στα οποία θα εκπαιδευτούν οι συμμετέχοντες άνεργοι, είναι τα εξής:

  • Υποδοχή και γνωριμία, παρουσίαση στόχων και χρηστικότητας σεμιναρίου. Μηχανές αναζήτησης και χρήσιμες ιστοσελίδες (Google, ΟΑΕΔ, ASEP, dikaiologitika.gr κ.ά)

 

  • Τρόπος ανάγνωσης προκηρύξεων (στοιχεία φορέα-προθεσμίες-απαιτούμενα (τυπικά και πρόσθετα) προσόντα και δικαιολογητικά-ειδικές επισημάνσεις (για τυπικά και κοινωνικά κριτήρια)

 

  • Κριτήρια επιλογής θέσεων, βάσει τυπικών προσόντων, μοριοδότησης (ΠΙ-ΝΑΚΕΣ ΣΟΧ-ΑΣΕΠ) και ποσόστωσης, δείγματα έντυπων αιτήσεων/ενστάσεων, δείγματα συμπλήρωσης Υπεύθυνων Δηλώσεων (μονογονεϊκότητα-προστασία από χρήση αναπηρίας, κ.τ.λ.)

 

  • Εικονική συμπλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων ΑΣΕΠ (Μητρώο-Υπεύθυνη Δήλωση εμπειρίας-επίκληση, κ.τ.λ).

Το δεύτερο αυτό σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με παρουσίαση από τους συμμετέχοντες του “Ατομικού Φακέλου” τους (Υπεύθυνες Δηλώσεις-μοριοδότηση, κ.τ.λ.) και ενημέρωση ομάδας για ατομικές επιλογές (3 τουλάχιστον) ειδικοτήτων αναζήτησης εργασίας (βάσει αναγκών-δεξιοτήτων-προσφοράς και ζήτησης). Επίσης, θα γίνει διερευνητική παρουσίαση για συμμετοχή σε σεμινάριο αυτοαπασχόλησης-ανάληψης επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

Βιωματικό εργαστήρι

Παράλληλα, συνεχίζεται η ομάδα «Βιωματικό εργαστήρι: Ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας», το οποίο απέδωσε τους πρώτους καρπούς, αφού κατά τη διάρκεια των συναντήσεων δύο από τους 12 συμμετέχοντες βρήκαν εργασία.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η καλλιέργεια και ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας των συμμετεχόντων με εναρκτήρια τη συνθήκη της ανεργίας και διάχυση της ανθεκτικότητας στους βασικούς τομείς της ζωής.

Συντονίστριες του εργαστηρίου είναι οι ψυχολόγοι-σύμβουλοι απασχόλησης, Ειρήνη Γρηγοριάδου και Αθηνά Κυριλλίδου. Αυτό πραγματοποιείται κάθε Τρίτη (10 π.μ.-12 μ.μ.) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης (Αμάσειας 19-21, Νεάπολη) και θα ολοκληρωθεί μετά από άλλες δυο συναντήσεις την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ