Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Ανακυκλώνουμε τα χριστουγεννιάτικα δένδρα- Τι αναφέρει η ανακοίνωση - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Ανακυκλώνουμε τα χριστουγεννιάτικα δένδρα- Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη συμμετέχει ενεργά στην κοινή πρωτοβουλία του ΦΟ.Δ.Σ.Α Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και προχωρά στην αξιοποίηση των χριστουγεννιάτικων δέντρων, πραγματοποιώντας οικολογική εκστρατεία για τη συλλογή των φυσικών χριστουγεννιάτικων δένδρων προκειμένου να ανακυκλωθούν σε περιοχές που θα υποδείξουν οι αρμόδιες αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό ειδικό όχημα του δήμου θα είναι διαθέσιμο καθημερινά  προκειμένου να παραλαμβάνει τα δένδρα από τα σπίτια των δημοτών, μετά από τηλεφωνική ενημέρωση της υπηρεσίας του δήμου στο νούμερο 15195 από τους ενδιαφερόμενους δημότες.

«Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι  τον τόπο μας να έχει λιγότερα απορρίμματα. Η ανακύκλωση είναι πολιτισμός, δεν είναι ούτε  πολυτέλεια, ούτε μόδα.  Ξαναγυρνάμε  σε αυτό που έλεγαν οι γιαγιάγες και οι παππούδες μας. Δικαιώνεται η λογική των προηγούμενων γενεών που δεν πετούσαν τίποτα στα σκουπίδια.  Τίποτα δεν πάει χαμένο, τα πάντα αξιοποιούνται», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Στο σημείο συγκέντρωσης στην περιοχή του Ελαιορέματος, σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ , τα δέντρα θα θρυμματιστούν και η διάθεση των θρυμματισμένων υπολειμμάτων θα γίνει ως εδαφοβελτιωτικό σε δασικές περιοχές, κατά κύριο λόγο αναδασωτέες σε συνεργασία με τα δασαρχεία Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά και Σταυρού, τα οποία θα υποδείξουν τις περιοχές. Τη σημαντικότητα της πρωτοβουλίας του ΦΟΔΣΑ και του προέδρου του Μιχάλη Γεράνη τόνισε ο δήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι θα θρυμματισμένα υπολείμματα μπορούν να αξιοποιηθούν επίσης και σε άλλες χρήσεις, όπως παραγωγή pellets, βιοκαυσίμων, δευτερογενών υλικών (π.χ. μοριοσανίδων κλπ) από αδειοδοτημένες επιχειρήσεις.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ