Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Βιωματικό σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης για μαθητές - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Βιωματικό σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης για μαθητές

Την ευκαιρία να βιώσουν τις συνθήκες πρόσκρουσης και ανατροπής ενός ΙΧ όντας στην θέση του οδηγού, μόνο εικονικά, είχαν περισσότεροι από 300 μαθητές Λυκείου στο πλαίσιο ασφαλούς βιωματικής δράσης με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού.

Πρόκειται για το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Κάντο Σωστά» που διοργάνωσε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη με τη συνδρομή του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Μαθητές Λυκείου από όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο διαδραστικό «παιχνίδι» και γέμισαν με δυνατές εικόνες και συναισθήματα.

Είχαν την ευκαιρία να ανέβουν στον προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου, ένα όχημα φυσικού μεγέθους που «τουμπάρει» όπως θα συνέβαινε στον κανονικό δρόμο και να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι πώς η ζώνη σε δένει με τη ζωή.

Με τα γυαλιά προσομοίωσης μέθης τα είδαν όλα θολά, όπως τα βλέπουν δηλαδή οι οδηγοί που είναι μεθυσμένοι. Φορώντας τα γυαλιά κανείς από τους μαθητές δεν κατάφερε να περάσει τα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί. Μία και μόνο δοκιμή ήταν ικανή να τους πείσει πως ποτέ δεν πρέπει να οδηγούμε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το εκπαιδευτικό τρίωρο συμπληρώθηκε με την παρουσίαση στατιστικών στοιχείων για τα τροχαία και την προβολή videos, ενώ στην συνέχεια οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να αξιολογήσουν όσα έμαθαν στο Online ερωτηματολόγιο www.kantososta.gr.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ