Δ. Σταμάτης: Οι Έλληνες θα πουν ένα ισχυρό «ναι» στη ΝΔ - Karfitsa.gr
Εκλογές 2019 Συνεντεύξεις

Δ. Σταμάτης: Οι Έλληνες θα πουν ένα ισχυρό «ναι» στη ΝΔ

Στις κάλπες της 7ης Ιουλίου οι Έλληνες πολίτες θα πουν ένα ισχυρό «όχι» στα ψέματα και το λαϊκισμό της  κυβέρνησης Τσίπρα και ένα μεγάλο «ναι» στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, που πρεσβεύει τις μεταρρυθμίσεις, την ανάπτυξη, τη μείωση των φόρων, τις συναινέσεις και τις συνεργασίες, δήλωσε σε συνέντευξη του στην Κarfitsa, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α΄ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σταμάτης.

Συνέντευξη στη ΒΙΒΗ ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ

Το σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις, θεωρείτε ότι θα δώσει την αυτοδυναμία στο κόμμα σας για τη διακυβέρνηση της χώρας;

Δεν είναι μόνο οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η ελληνική κοινωνία εμπιστεύεται τη Νέα Δημοκρατία. Έχουμε και το πρόσφατο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, στις οποίες οι πολίτες έδωσαν μια μεγάλη νίκη στη Νέα Δημοκρατία στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι επιθυμούν πολιτική αλλαγή. Και με την ψήφο τους ανάγκασαν τον κ. Τσίπρα, που ήταν γαντζωμένος στην καρέκλα του, να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα των εκλογών δίχως αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει εφησυχασμός. Το πραγματικό διακύβευμα όμως είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ, ώστε η χώρα να αποφύγει τις περιπέτειες και να αποκτήσει μια ισχυρή κυβέρνηση που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας τόσο στο μέτωπο της οικονομίας όσο και των εθνικών θεμάτων.

Συμμερίζεστε την άποψη του ξένου Τύπου, ότι οι Έλληνες γυρνούν την πλάτη στο λαϊκισμό και επιστρέφουν στη μετριοπάθεια;

Στις κάλπες της 7ης Ιουλίου οι Έλληνες πολίτες θα πουν ένα ισχυρό «όχι» στα ψέματα και το λαϊκισμό, δηλαδή στην κυβέρνηση Τσίπρα και ένα μεγάλο «ναι» στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη που πρεσβεύει τις μεταρρυθμίσεις, την ανάπτυξη, τη μείωση των φόρων, τις συναινέσεις και τις συνεργασίες. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο τον διχασμό με τον οποίο για μικροπολιτικούς λόγους ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Αυτό οι πολίτες το απαιτούν και για αυτό έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Είναι ένα μήνυμα που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και για αυτό αποτυπώνεται, όπως σωστά λέτε, και στον ξένο Τύπο και φτάνει και στους εταίρους μας που βλέπουν στην ΝΔ μια κανονική και αξιόπιστη ελληνική κυβέρνηση.

Πώς σχολιάζετε την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα ότι αυτός έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ενώ οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί Καραμανλής, Παπανδρέου και Σαμαράς έχουν ευθύνες για τη χρεοκοπία της χώρας;

Τον Αύγουστο του 2018 ολοκληρώθηκε το 3ο μνημόνιο, όπως προβλέπονταν. Ένα μνημόνιο που φέρει την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αχρείαστο και προέκυψε από την καταστροφική διακυβέρνηση των Τσίπρα-Βαρουφάκη το πρώτο εξάμηνο του 2015. Άρα ολοκληρώθηκε το μνημόνιο που δεν χρειάζονταν η χώρα και την επιβάρυνε με ζημιά 100 δισ. ευρώ και επέφερε μέτρα 10 δισ. για τους πολίτες. Η Ελλάδα παραμένει σε καθεστώς αυστηρής εποπτείας και φέρει το βάρος υποχρεώσεων που έχουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα, όπως τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα, που την κρατούν καθηλωμένη δίχως να της επιτρέπουν ανάπτυξη.

Ανησυχείτε με την εχθρική ρητορική Ερντογάν που πυροδοτεί νέες διενέξεις;

Η στάση του Ερντογάν δεν μου προκαλεί έκπληξη. Εντάσσεται στο πλαίσιο του τουρκικού αναθεωρητισμού που εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό που με ανησυχεί είναι δηλώσεις που άνοιξαν την όρεξη της Τουρκίας, όπως η περιβόητη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι «η θάλασσα δεν έχει σύνορα» και του κ. Κοτζιά «να μην είμαστε μονοχοφάηδες στο Αιγαίο». Βέβαια, η ΝΔ δεν εργαλειοποιεί αντιπολιτευτικά τα εθνικά θέματα και πιστεύει πως πρέπει να τηρούμε μια ενιαία εθνική γραμμή. Κάτι που δεν φαίνεται να πιστεύει ο κ. Τσίπρας που έκανε εξωτερική πολιτική μόνος του. Δίχως ενημέρωση και συζήτηση με τις πολιτικές δυνάμεις. Και στην εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών που έφερε εν κρυπτώ και στα ελληνοτουρκικά. Ας μας πει π.χ. τι συζητούσαν προ δύο μηνών 2.5 ώρες με τον κ. Ερντογάν…

Υπάρχει σχέδιο πάταξης της γραφειοκρατίας;

Η ΝΔ έχει πλήρες πρόγραμμα για όλους τους τομείς. Είναι προτεραιότητα η πάταξη της γραφειοκρατίας και η δημιουργία ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού και επιτελικού κράτους, ώστε οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται αλλά να δημιουργηθούν και οι προϋποθέσεις ανάπτυξης. Για αυτό και υπάρχουν προβλέψεις για την απλοποίηση στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων. Η ΝΔ προτείνει ηλεκτρονικές διαδικασίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών, αναδιάρθρωση υπηρεσιών και εμπιστοσύνη στη δημόσια διοίκηση και τους υπαλλήλους της. Φυσικά, δοθείσης της ευκαιρίας θέλω να απαντήσω και στα fake news του ΣΥΡΙΖΑ και να διαβεβαιώσω πως δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ