Δ. Στοΐτσας: Ήρθε η ώρα να νικήσει ο τόπος μας - Karfitsa.gr
Slider Άρθρα Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

Δ. Στοΐτσας: Ήρθε η ώρα να νικήσει ο τόπος μας

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κρίσιμες για κάθε χωριό και τόπο, όμως για το δήμο Βόλβης υπάρχουν ορισμένες ιδιαιτερότητες που τις καθιστούν πιο αποφασιστικές από ποτέ!  Έπειτα από 9 χρόνια αδράνειας και στασιμότητας, ο δήμος μας έφτασε στο ναδίρ και οι δημότες γνωρίζουν καλά ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί!

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΟΪΤΣΑ*

Όλο αυτό το διάστημα καταγράψαμε κι αναδείξαμε ένα-ένα τα προβλήματα της περιοχής και ετοιμάσαμε ρεαλιστικές, άμεσες και βιώσιμες λύσεις για αυτά. Φτιάξαμε μια ομάδα με νέους αλλά και έμπειρους στην αυτοδιοίκηση ανθρώπους, περπατήσαμε σε όλα τα χωριά, συνομιλήσαμε με όλους τους κατοίκους και τους πείσαμε, ότι σε αντίθεση με όσα γνωρίζουν έως τώρα, εμείς τους λέμε μόνο αλήθειες.

Τους δείξαμε ότι ονειρευόμαστε έναν δήμο που θα ζει και θα αναπνέει με τα προβλήματα ακόμα και του τελευταίου οικισμού, έναν δήμο σύγχρονο, ψηφιοποιημένο, πρωτοπόρο κι όχι θεατή στις νέες τεχνολογίες, που θα στηρίζεται στους ίδιους τους κατοίκους του.

Τους πείσαμε ότι ονειρευόμαστε έναν δήμο με οικολογικές ευαισθησίες, που θα σέβεται το περιβάλλον, θα ανακυκλώνει, θα είναι δίκαιος και ανθρώπινος.

Τους παρουσιάσαμε το όραμα μας για έναν δήμο Βόλβης πολιτισμού, με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, με χώρους αναψυχής, με δράσεις και εκδηλώσεις που θα αναδείξουν τους οικισμούς του, αλλά κυρίως τους κατοίκους του.

Τους δώσαμε να καταλάβουν ότι εμείς θα είμαστε διεκδικητικοί και θα δουλέψουμε με εντιμότητα, μακριά από «πελατειακές» σχέσεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, θα έχουμε κέντρο δράσης μας τον κάτοικο και τις πόρτες μας ανοιχτές.

Ξέρουν ότι θα συνεχίσουν να μας αποκαλούν με τα μικρά μας ονόματα, ότι απέναντι τους από την επόμενη των εκλογών θα βλέπουν πρώτα τον Δημήτρη, τον Γιώργο, τον Βασίλη, την Μαρία και μετά τον δήμαρχο Βόλβης και τους δημοτικούς ή τοπικούς συμβούλους. Τους εξηγήσαμε ότι ως δημοτική αρχή θα υπηρετούμε τις ανάγκες των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών, των νέων και του κοινωνικού συνόλου κι όχι τα συμφέροντα των λίγων, όπως γίνονταν τα τελευταία χρόνια.

Τους αναλύσαμε το σχέδιο μας για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής για έναν ευλογημένο από τον Θεό δήμο, που όμως λόγω έλλειψης σχεδίου και αδράνειας, παρέμεινε ανεκμετάλλευτος τουριστικά.

Τέλος, τους παρουσιάσαμε το νέο σχέδιο διοίκησης του δήμου, ένα σχέδιο με οργανωτική και διοικητική αυτοτέλεια για το παραθαλάσσιο, το παραλίμνιο και το ορεινό κομμάτι του δήμου.

Όλα αυτά είναι πράγματα απαραίτητα και αυτονόητα για κάθε σύγχρονο τόπο και τους κατοίκους του και χρειάζονται ανθρώπους έντιμους, καταρτισμένους και με διάθεση για δουλειά για να γίνουν κι όχι ανθρώπους που έβαλαν τον δήμο Βόλβης στον «αυτόματο πιλότο», κάνοντάς τον για σχεδόν μία δεκαετία αμέτοχο κι αδρανή θεατή των εξελίξεων.

* Ο Δημήτρης Στοΐτσας είναι υποψήφιος δήμαρχος Βόλβης, επικεφαλής της παράταξης «Βόλβη, Ισχυρός Δήμος»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ