Δ. Τζανακόπουλος: Το συντομότερο δυνατό η λύση του Σκοπιανού - Karfitsa.gr
Πολιτική Ροή

Δ. Τζανακόπουλος: Το συντομότερο δυνατό η λύση του Σκοπιανού

Αισιόδοξος για μια συμφωνία με τα Σκόπια και ικανοποιημένος από τη στάση της Ε.Ε. απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα εμφανίστηκε για τα δύο εθνικά μας θέματα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια ο κ. Τζανακόπουλος  εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έχουμε λύση το συντομότερο δυνατό, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική πλευρά επιμένει στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, καθώς απαιτείται για να ισχύσει η συνθήκη erga omnes.

Σημείωσε επίσης ότι έχουν βρεθεί οι πολιτικές προϋποθέσεις και απομένει να βρεθούν και οι τεχνικές, όμως, όπως εκτίμησε,  παρότι  οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά μέχρι τη συμφωνία.

Δήλωσε επίσης βέβαιος, ότι εφόσον καταλήξουμε σε μία ονομασία θα υπάρχει και η δυνατοτότητα εξασφάλισης μιας ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Για το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας υπογράμμισε πως «είναι σημαντικό ότι η Ευρώπη εμφανίστηκε ενωμένη» σημειώνοντας ότι η Τουρκία πρέπει να επανέλθει στον δρόμο της νομιμότητας και της λογικής.

Σχολιάζοντας την υπόθεση Νovartis, ο κ.Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση έκανε όλα όσα όφειλε για να βοηθήσει στη διαλεύκανση, ωστόσο η αντιπολίτευση, με την αποχώρησή της από την επιτροπή δείχνει ότι δεν επιθυμεί, όπως είπε, τη διαλεύκανση, αλλά τη συγκάλυψη.

πηγή: Ναυτεμπορική

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ