Εγκαινιάζεται η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη της Χαλάστρας - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη Πολιτισμός

Εγκαινιάζεται η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη της Χαλάστρας

Στα εγκαίνια της νέας σύγχρονης Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Χαλάστρας «Δημήτριος Κυριάκου Χαντές», που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, προσκαλούν τους πολίτες του Δήμου Δέλτα ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χαλάστρας Απόστολος Κανάκας και ο δωρητής Κυριάκος Δ. Χαντές.

«Πρόκειται για ένα ‘‘κόσμημα’’ όχι μόνο για τη Χαλάστρα αλλά για ολόκληρο το Δήμο μας, το οποίο οφείλουμε στο χορηγό και ευεργέτη Κυριάκο Χαντέ και στην οικογένειά του. Πριν λίγες μέρες εξέφρασα τις ευχαριστίες όλων μας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, καλώ τους δημότες μας να το πράξουμε με την παρουσία μας στα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης, το ερχόμενο Σάββατο» δηλώνει ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος.

Σημειωτέον ότι με πρόταση του Δημάρχου και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Δημοπούλου, το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να δοθεί το όνομα του Κυριάκου Χαντέ σε παρακείμενη οδό «γιατί είστε παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για τους σημερινούς κατοίκους της Χαλάστρας και του Δήμου μας, αλλά και για τις γενιές που θα έρθουν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το κτίριο βρίσκεται ανάμεσα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στο ΕΠΑΛ, μεταξύ δε των τριών κτιρίων και μπροστά από αυτά δημιουργείται μια δημόσια αστική πλατεία σε συνέχεια της κεντρικής πλατείας της Χαλάστρας.

Έχει εμβαδόν 345,60 μ2 που αναπτύσσεται σε δύο ορόφους:

-ισόγειο εμβαδού 145,25 μ2 που περιλαμβάνει την είσοδο, χώρους υγιεινής και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

-όροφο εμβαδού 200,40 μ2 που περιλαμβάνει χώρο πολυμέσων, αναγνωστηρίου βιβλιοστασίου και παιδικής βιβλιοθήκης.

Τέλος, ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία σε όλους τους χώρους του κτιρίου.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ