, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εισαγγελέας για το επεισόδιο στο Α.Π.Θ.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το επεισόδιο στη Σύγκλητο του Α.Π.Θ. με την παρέμβαση ομάδας φοιτητών που στη συνέχεια κατήγγειλαν ότι καθηγητής τους γρονθοκόπησε και το Πανεπιστήμιο να απαντά ότι ο καθηγητής δέχτηκε επίθεση και κινδύνεψε να βρεθεί στο κενό από τον 7ο όροφο.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε τη διενέργεια κατ’ επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της παράνομης βίας και της διακοπής συνεδρίασης της Συγκλήτου, που είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενα και φαίνεται πως απευθύνονται στους φοιτητές. Η προκαταρκτική ανατέθηκε στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης, που είχε ήδη επιληφθεί μετά το επεισόδιο, αφού η αστυνομία κλήθηκε από τις πρυτανικές αρχές. Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μετά την ενημέρωση που είχε ο εισαγγελέας από την πρυτανεία για το επεισόδιο, αφού τελείωσε και αποχώρησαν οι φοιτητές από την πρυτανεία.
Οι φοιτητές δημοσιοποίησαν ένα βίντεο δύο δευτερολέπτων που δείχνει καθηγητή να γρονθοκοπά έναν φοιτητή από τους τέσσερις που ήταν μπροστά του, διάρκειας δύο δευτερολέπτων. Η πρυτανεία υποστηρίζει ότι δόθηκε μόνον αυτό το απόσπασμα και όχι το υπόλοιπο με τις πράξεις των φοιτητών που εισέβαλαν.
Και σήμερα το μεσημέρι ομάδα περίπου 100 φοιτητών έκαναν πάλι παρέμβαση όμως αποχώρησαν άμεσα.
Κ.Κ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.