ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Να συλληφθούν με την αυτόφωρη διαδικασία τρία μέλη της διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, όπως και ο διοικητή τους για την επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε ο δημοσιογράφος του thestival.gr, Tάσος Ασλανίδης ζήτησε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης, Εμμανουέλα Κετσιατζή.

Ο δημοσιογράφος δέχτηκε επίθεση κατά τη διάρκεια  των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο δημοσιογράφος του thestival.gr, κατέθεσε μήνυση, στην οποία περιγράφει την επίθεση από τους αστυνομικούς, αναφέρεται σε υβριστικές εκφράσεις που δέχτηκαν οι διαδηλωτές  οι οποίες περιείχαν ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.Στη μήνυση επισυνάπτει οπτικοακουστικό υλικό με την επίθεση και τις ύβρεις.

Η  εισαγγελέας πλημμελειοδικών,ζήτησε τη σύλληψη των μηνυόμενων προσώπων για τις πράξεις της παράβασης καθήκοντος και -κατά περίπτωση- της εξύβρισης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Όπως έγινε γνωστό, ήδη έχουν αποσταλεί οι κλήσεις για τη σύλληψή τους.

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, όπου υπηρετούν, στο πλαίσιο των μέτρων για τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ. O επικεφαλής της διμοιρίας έχει τον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή. Όλοι τους έχουν επιστρέψει στην Αθήνα και, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, αναζητούνται στα όρια του αυτοφώρου.

Σχολιάστε