Εισαγγελική παρέμβαση μετά από καταγγελίες για εμφάνιση τρωκτικών στα κοιμητήρια Καλαμαριάς-Τι αναφέρει ο δήμος - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

Εισαγγελική παρέμβαση μετά από καταγγελίες για εμφάνιση τρωκτικών στα κοιμητήρια Καλαμαριάς-Τι αναφέρει ο δήμος

»Ουδεμία κλήση σε απολογία ή σε παροχή εξηγήσεων έφτασε μέχρι σήμερα στο Δήμο Καλαμαριάς αναφορικά με τις συνθήκες υγιεινής στα Κοιμητήρια Καλαμαριάς», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του δήμου Καλαμαριάς χαρακτηρίζοντας παράλληλα αβάσιμη την αναφορά της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος για τρωκτικά στα κοιμητήρια Καλαμαριάς ο δήμος Καλαμαριάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα περί δήθεν εμφάνισης τρωκτικών στα Κοιμητήρια Καλαμαριάς και στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από το ΑΤ Καλαμαριάς, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Ουδεμία κλήση σε απολογία ή σε παροχή εξηγήσεων έφτασε μέχρι σήμερα στο Δήμο Καλαμαριάς αναφορικά με τις συνθήκες υγιεινής στα Κοιμητήρια Καλαμαριάς.

Η αναφορά που, φαίνεται ότι, έγινε από μέλη της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος, για την εμφάνιση τρωκτικών κλπ. είναι παντελώς αβάσιμη και ανυπόστατη.  Στα κοιμητήρια της Καλαμαριάς τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, με απόλυτο σεβασμό στους νεκρούς και τους συγγενείς τους. Ουδέποτε παρατηρήθηκε στους ψυκτικούς θαλάμους και γενικότερα στους χώρους των κοιμητηρίων η εμφάνιση τρωκτικών ή εντόμων.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος θα παρέχει κάθε συνδρομή στις αρμόδιες αρχές και αναμένει την εξέλιξη της προκαταρκτικής εξέτασης από την οποία θα αποκαλυφθεί ότι η αναφορά της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος είναι αβάσιμη.

Τέλος, κρίνουμε απαραίτητο να επισημάνουμε ότι ο Δήμος επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του, ιδίως δε, για το δικαίωμα να στραφεί εναντίον όσων τέλεσαν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης».

Εισαγγελική παρέμβαση μετά από καταγγελίες για εμφάνιση τρωκτικών στα κοιμητήρια Καλαμαριάς

Να σημειωθεί ότι όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ καταγγελίες περί επέλασης τρωκτικών στα δημοτικά κοιμητήρια της Καλαμαριάς προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, το ΑΠΕ ΜΠΕ αναφέρει ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Εμμανουέλα Κετσιατζή, τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται αξιόποινες πράξεις, όπως παραβάσεις συνδεόμενες με τον υγειονομικό κανονισμό, έκθεση σε κίνδυνο και παράβαση καθήκοντος. Την έρευνα καλείται να φέρεις εις πέρας το ΑΤ Καλαμαριάς. Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκε αναφορά της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος, μέλη της οποίας κατήγγειλαν την εμφάνιση τρωκτικών στα κοιμητήρια του δήμου Καλαμαριάς, εγείροντας ζητήματα δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ποντίκια, αρουραίοι, κατσαρίδες κ.ά. κυκλοφορούν μέσα στα κοιμητήρια, ενώ από τους ψυκτικούς θαλάμους και τα νεκροστάσια αναδύονται άσχημες οσμές, γεγονός, που κατά τους καταγγέλλοντες, συνδέεται με την εμφάνιση των τρωκτικών.

Σχολιάστε


 


 

 

 

 

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ


Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε για δήμαρχο στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου;

Loading ... Loading ...