Εισφορά αλληλεγγύης : Έρχεται μείωση από το 2020 - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα

Εισφορά αλληλεγγύης : Έρχεται μείωση από το 2020

Τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης από φέτος επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα όταν η κυβέρνηση θα έχει ασφαλή στοιχεία για την εξέλιξη του προϋπολογισμού, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων των εισοδημάτων του 2019.

Το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ προαναγγέλλοντας «μία σοβαρή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης από το δεύτερο εξάμηνο του 2020», καθώς -όπως είπε- αυτό αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, μέχρι τώρα η κυβέρνηση έδωσε έμφαση στη μείωση των φόρων στην εργασία και τις επιχειρήσεις και θα ακολουθήσει η μείωση των φόρων στην κατανάλωση.

Το σχέδιο

Η μείωση εξετάζεται να επιχειρηθεί με τρεις εναλλακτικούς τρόπους:

– Πλήρης απαλλαγή για εισοδήματα 12.000-15.000 ευρώ, ώστε η επιβολή της εισφοράς να ξεκινά από τα 1.250 ευρώ το μήνα αντί των 1.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

– Μείωση των συντελεστών επιβολής της εισφοράς

– Συνδυασμό και των δύο παραπάνω τρόπων.

Τι ισχύει σήμερα

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης που επιβλήθηκε ως… προσωρινό μέτρο το 2011, υπολογίζεται με προοδευτική κλίμακα στην οποία ισχύουν συντελεστές από 0% (για τις πρώτες 12.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος) έως 10% (για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από 220.001 ευρώ και άνω).

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ