Εκδηλώσεις και δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Εκδηλώσεις και δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Η Διεθνής Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού έχει υπογραφεί από 192 χώρες, έχει κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων τo 1992 και αποτελεί νόμο του κράτους. Για τη χώρα μας, ο φετινός εορτασμός της Ημέρας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, στις 20 Νοεμβρίου, είναι ιδιαίτερα σημαντικός, τώρα που βγαίνει από την κρίση, προκειμένου να σχεδιάσουμε και να δεσμευτούμε όλοι, σε ένα πολυετές μακροπρόθεσμο εθνικό σχέδιο για τον σεβασμό του Παιδιού-Πολίτη και των δικαιωμάτων του.

Με την επιθυμία να ανοίξει ένας ουσιαστικός και δυναμικός διάλογος για τα δικαιώματα των παιδιών, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει και να συντονίσει σήμερα,  Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού μια μεγάλη βεντάλια συζητήσεων, εκδηλώσεων, ξεναγήσεων, δράσεων πανελλαδικής εμβέλειας που ξεκινούν από τα ίδια τα παιδιά.

Σήμερα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά θα συμμετάσχει μαζί με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στην εκδήλωση για τα παιδιά που διοργανώνει η Προεδρία της Δημοκρατίας ( 10.30 π.μ.) Στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε ανοιχτές συζητήσεις για τα δικαιώματα των παιδιών με μαθητές τριών Δημοτικών σχολείων (Διαπολιτισμικό, Μουσικό, ΕΠΑΛ) καθώς και με μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ (12.00-13.30 και 14.00-15.30 αντίστοιχα) με τη συμμετοχή δασκάλων, πανεπιστημιακών, ψυχολόγων, επιμελητών ανηλίκων, εκπροσώπων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Συνήγορου του Πολίτη, του Δήμου Αθηναίων κ.ά. Η Μυρσίνη Ζορμπά θα ξεναγηθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μαζί με τους νέους από τα Κέντρα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου (13.30) και στις 16.00 θα είναι προσκεκλημένη να μιλήσει στην ΕΡΤ όπου θα ξεκινήσει τρίωρος Μαραθώνιος για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Εκεί θα παρουσιαστούν και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει το ΥΠΠΟΑ.

Παράλληλα, το ΥΠΠΟΑ βρίσκεται σε συνεννόηση με οκτώ ακόμη Υπουργεία, τρεις Περιφέρειες, δεκαοκτώ Δήμους και… το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, και φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του www.culture.gr ένα σύνολο 123 δικών του και άλλων εκδηλώσεων για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ