Εκθεσιακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη θέλουν οι Κινέζοι - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Εκθεσιακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη θέλουν οι Κινέζοι

Εκθεσιακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη συζητούν να ανοίξουν επιχειρηματίες και δημοτικές αρχές της πόλης Dog goun της Κίνας, με πληθυσμό 11 εκατομμύρια κατοίκους, η οποία είναι αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη. Ο δήμαρχος της πόλης Xiao Yafei και τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν συναντήσεις σήμερα στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης και στον δήμο.

Στον δήμο συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο κοινωνικής  πολιτικής Πέτρο Λεκάκη και συζήτησαν τόσο για εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο πόλεων, ενώ ο δήμαρχος ανέπτυξε και τα επενδυτικά σχέδια των συμπολιτών του. Συγκεκριμένα είπε πως στόχος είναι – και αυτός ήταν ο λόγος των επαφών στη ΔΕΘ – η ίδρυση μόνιμου εκθεσιακού κέντρου στη Θεσσαλονίκη, μέσω του οποίου θα προωθούνται προϊόντα που κατασκευάζονται στην κινεζική πόλη, που θεωρείται η «βιομηχανία» της Κίνας, με την παραγωγή όλων των ειδών προϊόντων.

Επίσης ο δήμαρχος μίλησε για άλλα επιχειρηματικά σχέδια που συζητούνται για τη Θεσσαλονίκη, όπως και εισαγωγές από την πλευρά τους αγροτικών προϊόντων που παράγονται στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή. Η κινεζική αποστολή επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη ύστερα από πρόσκληση των επιχειρηματιών αδερφών Ειρήνης και Θεόδωρου Καρυπίδη, η εταιρία των οποίων ήδη κάνει εξαγωγές στην κινεζική πόλη.

Κ. Κ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ