Εκλογή πρυτανικών αρχών ΑΠΘ - Ν. Παπαϊωάννου: Να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του ΑΠΘ - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Εκλογή πρυτανικών αρχών ΑΠΘ – Ν. Παπαϊωάννου: Να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του ΑΠΘ

Το όραμα του για το ΑΠΘ εξεδήλωσε ο πρόεδρος του τμήματος κτηνιατρικής του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου την επομένη ημέρα των εκλογών για την ανάδειξη πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων στο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό Ίδρυμα της χώρας, επισημοποιώντας μ’ αυτόν τον τρόπο την υποψηφιότητά του, την οποία είχε ήδη  γνωστοποιήσει πριν από ενάμισι μήνα.

Σε συνάντησή του με δημοσιογράφους ο κ. Παπαωάννου δήλωσε ότι «η πιο σίγουρη εγγύηση για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι η ποιότητα της δουλειάς μας. Και δεν είναι μόνο η παραγωγή και η μετάδοση κατάλληλης και επαρκούς γνώσης. Eίναι και η διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, που θα σέβονται αλλά και θα αμφισβητούν τα δεδομένα και θα κινούνται σε πορείες διαρκούς προσαρμογής με στόχο την αριστεία», ενώ ιεράρχησε τις προτεραιότητές του στα θέματα παραβατικότητας, πάταξης της γραφειοκρατίας και ενίσχυσης του αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου. Στην επιστολή δημοσιοποίησης της υποψηφιότητάς του προς τα μέλη της πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΑΠΘ μάλιστα αναφέρει πως «ενστερνιζόμενος πλήρως την ακαδημαϊκή μου υποχρέωση να συμβάλλω στην αναπόφευκτη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που πρέπει να δρομολογηθεί με στόχο την ανάδειξη στρατηγικά του Α.Π.Θ. ως πρωτοπόρου, αυτόνομου και εξωστρεφούς Πανεπιστημίου, προτίθεμαι να θέσω υποψηφιότητα για το αξίωμα του Πρύτανη του Α.Π.Θ. στις επερχόμενες πρυτανικές εκλογές».

Ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ευθαρσώς αντίθετος σε «οποιαδήποτε προσπάθεια κοματικοποίησης της εκλογικής διαδικασίας», ενώ τόνισε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η έλλειψη διαδακτικού προσωπικού».

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε για δήμαρχο στο δήμο Θεσσαλονίκης;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ