Ελεύθεροι οι πρώτοι 32 συλληφθέντες για τα συνθήματα  - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Ελεύθεροι οι πρώτοι 32 συλληφθέντες για τα συνθήματα 

Ελεύθεροι με τον όρο εμφάνισής τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, αφέθηκαν πριν λίγο, ύστερα από πολύωρη διαδικασία απολογιών που ξεκίνησε το πρωί οι πρώτοι 32, εκ των 51, συλληφθέντες αντιεξουσιαστές, που κατηγορούνται ότι έγραψαν συνθήματα στον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου, όχι όμως στο μνημείο.

Οι 51 συνελήφθησαν όταν πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο πλακόστρωτο της παραλίας με στόχο να σβήσουν τα συνθήματα που είχαν γράψει τις προηγούμενες ημέρες ακροδεξιοί. Ύστερα από ένταση που σημειώθηκε με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης συνελήφθησαν όλοι με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της… αναγραφής συνθημάτων, για φθορές. Οι κατηγορούμενοι τελικά διώχθηκαν για κακούργημα, ότι έγραψαν συνθήματα σε πλάκες που βρίσκονται σε αρχαιολογικό χώρο, στο ευρύτερο περιβάλλον του Λευκού  Πύργου, με την επιβαρυντική μορφή της φθοράς σε αρχαιότητες.

Στις απολογίες τους οι ίδιοι αρνήθηκαν ότι έγραψαν συνθήματα σε αρχαιολογικό χώρο και πως μοναδικός σκοπός τους ήταν να σβήσουν τα εθνικιστικά συνθήματα. Υποστήριξαν μάλιστα ότι δέχτηκαν επίθεση από τους αστυνομικούς χωρίς να τους προκαλέσουν.

K.K.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ