Ελληνικά απορρυπαντικά από ζεόλιθο κερδίζουν την αγορά - Karfitsa.gr
Business Θεσσαλονίκη

Ελληνικά απορρυπαντικά από ζεόλιθο κερδίζουν την αγορά

Κερδίζουν έδαφος σε πωλήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό τα μη τοξικά, φιλικά προς το περιβάλλον, καθαριστικά-απορρυπαντικά που παρασκευάζονται με βάση το ορυκτό ζεόλιθο. Η ελληνική εταιρεία Zeotec Hellas Group, η οποία εδρεύει στο Βόλο, είναι η πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο που παράγει τέτοιου είδους προϊόντα, έχοντας εξασφαλίσει παγκόσμια φόρμουλα σε όλη την γκάμα της.  Ο επιτυχής κύκλος των εργασιών της την οδήγησε, μόλις πριν την ολοκλήρωση των τεσσάρων πρώτων χρόνων της λειτουργίας της, στη δημιουργία ενός δεύτερου εργοστασίου, στην ίδια επικράτεια, με στόχο τη βελτίωση των παραγωγικών της δυνατοτήτων. Το νέο εργοστάσιο, έκτασης 2.000 τ.μ., θα διαθέτει υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής και θα αποτελεί κόσμημα για την περιοχή της Μαγνησίας. Τόσο η ασύγκριτη ποιότητα των προϊόντων όσο και ο οικολογικός τους προσανατολισμός δημιούργησαν, περαιτέρω, την ανάγκη της εγκαθίδρυσης της αντιπροσωπείας Zeotec και στη Θεσσαλονίκη (Περιοχή Μαρτίου, Πιττακού 13), η οποία έχει μόλις συμπληρώσει έναν χρόνο επιτυχούς λειτουργίας.

 

Μη τοξικά καθαριστικά με βάση τον υγρό ζεόλιθο

H Zeotec Hellas Group ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2016. Είναι μία Ελληνική καινοτόμα επιχείρηση η οποία εδρεύει στο Βόλο Μαγνησίαςενώ αποτελεί την πρώτη εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο που παράγει μία μεγάλη γκάμα μη τοξικών, φιλικών προς το περιβάλλον καθαριστικών-απορρυπαντικών με κύρια βάση το ορυκτό ζεόλιθο.

Η υπεύθυνη πωλήσεων, με ειδίκευση στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων και το marketing (διπλωματούχος MBA), της αντιπροσωπείας Zeotec στη Θεσσαλονίκη, Ιωάννα Κουτσούκου, σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Κarfitsa, τονίζει ότι η εταιρεία κατάφερε, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να κερδίσει το στοίχημα και να χαρακτηρίζεται από πολλούς ως “Κιβωτός Ανάπτυξης”, αφού από τους πρώτους μήνες της λειτουργίας της κατόρθωσε να αναπτύξει εξαγωγική δραστηριότητα σε Ρωσία, Σουηδία, Γερμανία, Αμερική, Αυστραλία και Αλβανία, ενώ σύντομα αναμένεται να την επεκτείνει και σε χώρες της Ασίας.«Η ιδιαίτερη απήχηση των προϊόντων της ZeotecHellasGroupστο αγοραστικό κοινό ενθάρρυνε την επέκταση της εταιρείας στη συμπρωτεύουσα και την ίδρυση της αντιπροσωπείας μας στη Θεσσαλονίκη, η οποία μέσα σε ένα μόλις χρόνο σημείωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα πωλήσεων»,επισημαίνει η κα Κουτσούκου. Αναφερόμενη στα οφέλη των προϊόντων της εταιρείας, υπογραμμίζει ότι είναι απαλλαγμένα από επικίνδυνες ουσίες,καθαρίζουν και βιοκαταστέλλουν ρύπους από καυσαέρια και  δυσοσμία. Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για προϊόντα βιοδιασπώμενα και βιοαποικοδομήσιμα σε ποσοστό άνω του 90%, που δεν επιβαρύνουν το υδάτινο περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα, δεν περιέχουν χλώριο, είναι οικονομικά και αποτελεσματικά, ενώ παράγονται και συσκευάζονται αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Ευρεία χρήση

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της χρήσης των απορρυπαντικών από ζεόλιθο σε ποικίλους τομείς εφαρμογής, όπως είναι τόσο ο ναυτιλιακός όσο και ο ξενοδοχειακός κλάδος (HORECA), η οικιακή χρήση, πλήθος βιομηχανιών, στεγνοκαθαριστήρια και ταπητουργία, δήμοι, απορριμματοφόρα και αμαξοστάσια, πλυντήρια αυτοκινήτων, οδικά δίκτυα, μεταφορικά μέσα, ενεργειακά και ηλεκτρικά δίκτυα. Ενδεδειγμένη θεωρείται η χρήση των εν λόγω προϊόντων και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, αρχαιολογικούς χώρους-μουσεία, δημόσιους χώρους, υπηρεσίες όπως και, φυσικά, σε νοσοκομεία και κλινικές. «Το εξειδικευμένο προσωπικό της ZeotecHellasGroup πειραματίζεται διαρκώς, με σκοπό τη δημιουργία όλο και περισσότερων καινοτόμων προϊόντων, που εκλείπουν από την αγορά, τα οποία θα εξυπηρετήσουν την κάλυψη αναγκών ειδικών κατηγοριών και επαγγελμάτων», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η κα Κουτσούκου. «Στη  ZeotecHellasGroupδημιουργούμε τάσεις και οδηγούμε τις εξελίξεις», υποστηρίζει.

Τι είναι ο ζεόλιθος

Οι ζεόλιθοι είναι μικροπορώδη, αργιλοπυριτικά ορυκτά, που χρησιμοποιούνται, συν τοις άλλοις, ως προσροφητικά μέσα και καταλύτες. Ο όρος εισήχθη το 1756 από το Σουηδό ορυκτολόγο AxelCronstedt, ο οποίος παρατήρησε ότι με την ταχεία θέρμανση στιλβίτη παράγεται μεγάλη ποσότητα ατμού από νερό το οποίο έχει απορροφηθεί από το υλικό. Με βάση αυτή την παρατήρηση ονόμασε το υλικό «ζεόλιθο», όρος που παράγεται από τις ελληνικές λέξεις ‘’ζέω’’ (βράζω) και ‘’λίθος ‘’ (πέτρα). Ο ζεόλιθος μπορεί να είναι είτε αυτοφυής είτε να παράγεται βιομηχανικά.

Η χρήση του ζεόλιθου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και σε πολλούς άλλους τομείς και εφαρμογές, όπως είναι η γεωργία, η κτηνοτροφία, οι ιχθυοκαλλιέργειες, η υγεία, τα οικοδομικά υλικά, η βιομηχανία υδρογονανθράκων, καθώς και η προστασία από πυρηνική ακτινοβολία.

Αποτελεσματική καθαριότητα σε λίγο χρόνο

Η κα Κουτσούκου τονίζει ότι οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από την εξαιρετικά αποτελεσματική καθαριότητα την οποία δύνανται να επιτύχουν μέσα σε ελάχιστο χρόνο. «Ξεκινώντας από την εγχώρια αγορά και επεκτείνοντας τη δραστηριότητά μας σε διεθνές επίπεδο, στόχο μας αποτελεί να διαδώσουμε τη γνώση σε σχέση με το ζεόλιθο, καθώς και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στην καθημερινότητά μας. Η παγκόσμια πρωτοτυπία που πέτυχε η Zeotec Hellas Group, η υγροποίηση του ζεόλιθου, κατέκτησε έναν υψηλό στόχο, τη διευκόλυνση της καθημερινότητας του σύγχρονου ανθρώπου.  Καταφέραμε, με τα πρωτοποριακά μας προϊόντα, να έχουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένους καταναλωτές, οι οποίοι δαπανούν λιγότερο χρόνο στην καθαριότητα, επιτυγχάνοντας βέλτιστο αποτέλεσμα και ποιοτικές συνθήκες καθαρισμού. Αυτό, εξάλλου, είναι και το τρίπτυχο της Zeotec. Θέτοντάς το σε πρώτη γραμμή και εμμένοντας στις αξίες μας, βήμα-βήμα, στοχεύουμε μόνο στην κορυφή», καταλήγει η κα Κουτσούκου.

 

Στοιχεία επικοινωνίας: 6945927817 / 6940506017

E-mail: zeotecthes@gmail.com

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ