Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Επιχειρηματική αποστολή στη Θεσσαλονίκη για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Επιχειρηματική αποστολή στη Θεσσαλονίκη για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Επιχειρηματική αποστολή στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την αποθήκευση ενέργειας και την ενσωμάτωση στο δίκτυο της Ελλάδας, διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στις 24 – 27 Ιουνίου 2019, με τη συμμετοχή οκτώ γερμανικών εταιριών του κλάδου, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες Β2Β συναντήσεις με ελληνικές εταιρίες και φορείς.

»Όπως σε κάθε χώρα, που παράγει ενέργεια από ΑΠΕ, έτσι και στην Ελλάδα, τίθεται το ερώτημα πώς μπορεί να αξιοποιηθεί αποτελεσματικότερα η περίσσια παραγόμενη ενέργεια από τις εγκαταστάσεις των ΑΠΕ. Για τη λύση αυτού του προβλήματος προσφέρονται ποικίλες τεχνολογίες για την ενσωμάτωση της πλεονάζουσας ενέργειας στο δίκτυο. Καθώς η ζήτηση για τεχνολογίες ενσωμάτωσης αυξάνεται σταθερά σε όλο τον κόσμο λόγω και της παγκοσμίως καθοδηγούμενης ενεργειακής μετάβασης, υπάρχουν και στην Ελλάδα μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης για τεχνολογίες ενσωμάτωσης ΑΠΕ και τεχνολογίες αποθήκευσης, όπως μεταξύ άλλων, σε νησιά που δεν είναι επαρκώς συνδεδεμένα με το ηπειρωτικό δίκτυο. Το έλλειμμα που παρουσιάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να αντιμετωπισθεί με την επέκταση και την περαιτέρω ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τη σχετική ενσωμάτωση στο δίκτυο μέσω της αποθήκευσης ενέργειας», αναφέρει ανακοίνωση.

»Η εκδήλωση αυτή αποτελεί συνέχεια της ίδιας θεματικής επιχειρηματικής αποστολής, που έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2017. Το πλήθος των συμμετεχόντων και των Β2Β συναντήσεων, που έγιναν το 2017, ήταν ενδεικτικά της επιτυχίας που γνώρισε η εκδήλωση, οδηγώντας στη φετινή διοργάνωση. Ως αποτέλεσμα της αποστολής του 2017, συνάφθηκαν συνεργασίες, ιδρύθηκαν γερμανικές θυγατρικές και δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ