Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ θα διεξάγουν έρευνα για τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία - Karfitsa.gr
Διεθνή

Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ θα διεξάγουν έρευνα για τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

The United Nations logo is pictured in front of the United Nations Headquarters building during the 71st United Nations General Assembly in the Manhattan borough of New York, U.S., September 22, 2016. REUTERS/Carlo Allegri - RTSP172

Εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών θα μεταβούν στη Σαουδική Αραβία προκειμένου να διεξαχθεί διεθνής έρευνα για τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της εταιρείας Aramco, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες.

«Πρέπει να σταματήσουμε αυτού του είδους την κλιμάκωση», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Γκουτέρες ενημέρωσε τους εκπροσώπους του τύπου πως οι εμπειρογνώμονες έχουν ήδη αναχωρήσει.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στους εμπειρογνώμονες περιλαμβάνονται και ειδικοί στους οποίους έχει ανατεθεί ο έλεγχος του  εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Υεμένη, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ από το 2015.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση 2231 του ΟΗΕ, με την οποία επικυρώθηκε η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, το 2015, επιτρέπει τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας από τον ΟΗΕ, καθώς και την αποστολή ειδικών εφόσον βρεθούν σε κάποια χώρα οπλικά συστήματα κατασκευασμένα στο Ιράν.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ