"Εξάψαλμος" Αρχιεπισκόπου για... τους τραπεζίτες! - Karfitsa.gr
Κοινωνία

“Εξάψαλμος” Αρχιεπισκόπου για… τους τραπεζίτες!

“Κήρυγμα” για το τραπεζικό σύστημα της χώρας, περιελάμβανε η σημερινή επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου στα γραφέια της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, στη διάρκεια της οποίας κάλεσε τους τραπεζίτες να αντιληφθούν ότι δεν πρέπει να είναι στο πλευρό των εμπόρων μόνο όταν αυτοί έχουν κέρδη, αλλά και στις ζημίες τους.  Ζήτησε δε, επιμήκυνση του χρέους και για τα νοικοκυριά.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ του παρουσίασε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι έμποροι με τα δάνεια και τις απειλές για κατασχέσεις από τις τράπεζες, ζητώντας την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου για να τους βοηθήσει.

“Θεωρώ τραγική την κατάσταση που βιώνετε”, απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος. “Ήρθε η ώρα να αντιληφθούν οι τραπεζίτες ότι δεν πρέπει να συμμετέχουν μόνο στα κέρδη των εμπόρων, αλλά και τις ζημιές τους. Ήρθε η ώρα να αντιληφθούν ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες στη χώρα μας είναι οικογενειακές και στηρίζουν την πραγματική οικονομία πρέπει να στηριχθούν, πρέπει να ζήσουν. Δε μπορούμε να μιλούμε μόνο για επιμήκυνση του χρέους της χώρας, αλλά πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά την ανάγκη επιμήκυνσης των χρεών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.”

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση να καταργηθεί η αργία της Κυριακής μερικές φορές το χρόνο και να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα, ανέφερε: “Κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η επιτυχία της Ευρώπης είναι η σύνθεση της διαφορετικότητας. Η Κυριακή είναι μία ιερή μέρα. Αλλά είναι και μία ευκαιρία ένωσης της οικογένειας, διατήρηση της παράδοσης, της κουλτούρας και των αξιών.”

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπογράμμισε την ανάγκη να βοηθηθούν οι νέοι στη χώρα που πλήττονται από την ανεργία και παρουσίασε μία σκέψη του που προτίθεται να φέρει ως θέμα συζήτησης στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Σημείωσε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νέους να παραμείνουν στον τόπο τους και ένα από αυτά θα μπορούσε να δοθεί από την Εκκλησία, διαθέτοντας εκτάσεις της τις οποίες θα καλλιεργούν όσοι νέοι που φύγουν από τα αστικά κέντρα. Υπό τον όρο όμως, όπως είπε, να συμβάλλει αναλόγως και η Πολιτεία.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ