Εξέγερση κρατουμένων στις φυλακές Ιωαννίνων - Karfitsa.gr
Uncategorized

Εξέγερση κρατουμένων στις φυλακές Ιωαννίνων

Εξέγερση κρατουμένων στις φυλακές Σταυρακίου Ιωαννίνων εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα όπου έφθασαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας. Οι περισσότεροι από τους κρατούμενους βρίσκονταν μέχρι και λίγο μετά τις οκτώ και μισή το βράδυ στον προαύλιο χώρο των φυλακών, αρνούμενοι να επιστρέψουν στα κελιά τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές, όπου οι αριθμοί τους είναι κατά πολύ αυξημένοι, σχετικά με αυτούς που μπορούν να δεχτούν οι εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης.

Το έναυσμα των διαμαρτυριών δόθηκε όταν μεταφέρθηκαν από άλλες φυλακές σε αυτές των Ιωαννίνων, 10 ακόμη κρατούμενοι, προκαλώντας νέα προβλήματα. Στον χώρο έφθασαν και διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται προς το παρόν στην είσοδο των φυλακών, χωρίς νa μπουν στο εσωτερικό τους.

Η κατάσταση δείχνει να οδηγείται σε εκτόνωση μετά από συνάντηση της διευθύντριας των φυλακών με αντιπροσωπεία κρατουμένων, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα αναζητηθούν λύσεις, ενώ για αύριο θα γίνει και συνάντησή τους με τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή : protothema.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ