Εξαφάνιση – μυστήριο ηλικιωμένου στον Δρυμό Θεσσαλονίκης  - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Εξαφάνιση – μυστήριο ηλικιωμένου στον Δρυμό Θεσσαλονίκης 

Περίεργη εξαφάνιση ηλικιωμένου που ζούσε στον Δρυμό Θεσσαλονίκης και δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας καταγγέλλουν οι συγγενείς του. Σε μήνυση που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών θεωρούν ότι ο άνθρωπός τους σκοτώθηκε, χωρίς να υποπτεύονται συγκεκριμένα πρόσωπα, παρά μόνον αφήνουν αιχμές για παρέες που είχε το τελευταίο διάστημα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κινητού του 84χρονου, ενώ έχει ζητηθεί να συγκεντρωθούν και τα βίντεο από κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας και καταστημάτων.

Η εξαφάνιση του ηλικιωμένου έγινε αντιληπτή από τους συγγενείς του στις 10 Σεπτεμβρίου, όταν η εν διαστάσει σύζυγός του ειδοποιήθηκε από την αστυνομία πως βρέθηκε το αυτοκίνητό του στην περιοχή του ΤΙΤΑΝ και στο εσωτερικό του οχήματος προσωπικά του αντικείμενα, όπως το μπουφάν του, σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία. Τελευταία εικόνα έχει ο ένας γιος του 84χρονου που μένει στο ισόγειο της κατοικίας στον Δρυμό Θεσσαλονίκης. Όταν επέστρεφε στις 11.30 τη νύχτα της προηγούμενης μέρας στο σπίτι του, είδε σταθμευμένο το αυτοκίνητο του πατέρα του στον δρόμο. Ωστόσο, η εύρεση μίας απόδειξης διοδίων στο αυτοκίνητο έδειξε ότι ο ηλικιωμένος πέρασε από τα διόδια της Ανάληψης στις 00.35 και μάλιστα όπως είπε ο υπάλληλος δεν είχε όλα τα χρήματα μαζί του και εκείνος συμπλήρωσε το υπόλοιπο του ποσού. Στη μήνυση καταγράφεται ότι 18 λεπτά αργότερα, στις 00.23 της 10ης Σεπτεμβρίου περνάει τα ίδια διόδια στην αντίθετη κατεύθυνση, προς τη Θεσσαλονίκη.

Εντύπωση προκαλούν και τα ευρήματα στο σπίτι του, όπως επίσης αποτυπώνονται στο κείμενο της μήνυσης που έχουν καταθέσει οι τρεις γιοι του. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ήταν έτοιμο το πρωινό του, καθώς ο ηλικιωμένος συνήθιζε να το ετοιμάζει από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, ενώ βρέθηκε ανοιχτός ο ανεμιστήρας και ανοιχτή η μπαλκονόπορτα του σπιτιού. «Εμείς νομίζουμε ότι κάτι έχει γίνει και τον οδήγησε στις 11.30 το βράδυ να φύγει από το σπίτι του. Είχε ετοιμάσει το πρωινό του για την επόμενη μέρα. Ο ανεμιστήρας και η μπαλκονόπορτα ήταν ανοιχτά. Κάτι έγινε ξαφνικά που τον ανάγκασε να φύγει από το σπίτι. Από τον Δρυμό βρέθηκε ανεξήγητα να περνάει από τα διόδια της Ανάληψης», σχολίασε μιλώντας στην Karfitsa ο δικηγόρος της οικογένειας Αναστάσιος Ντούγκας. «Θεωρώ ότι κάποιος τον οδήγησε έξω από το σπίτι για χρήματα. Δεν είναι δυνατόν να έχει στο σπίτι χρήματα και να μην έχει μαζί του για να πληρώσει τα διόδια», συμπλήρωσε.

 

Ο γρίφος με τα χρήματα 

Τα χρήματα εκτιμάται, στη μήνυση, ότι ενδεχομένως ήταν το κίνητρο του δράστη ή των δραστών, δεδομένου ότι οι γιοι του πιστεύουν ότι ο συγγενής τους είναι νεκρός. «Από όσα έχουμε ως τώρα εκθέσει προδήλως προκύπτει ότι έχουν σκοτώσει τον πατέρα μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα σημειώνεται ότι στο σπίτι βρέθηκαν 480 ευρώ στο κομοδίνο και άλλα 785 ευρώ ανακατεμένα με άλλα αντικείμενα στο συρτάρι του ίδιου κομοδίνου της κρεβατοκάμαρας. Από την έρευνα των παιδιών προέκυψε ότι ο 84χρονος συνταξιούχος οδηγός ταξί είχε κάνει ανάληψη 1.042 ευρώ όπως προκύπτει από το βιβλιάριο καταθέσεών του.

«Εύλογα, λοιπόν, από όλα τα παραπάνω συμπεράναμε ότι κάτι προέκυψε μέσα στη νύχτα, πιθανότατα ειδοποιήθηκε/ παρασύρθηκε από κάποιον/ κάποιους να εγκαταλείψει την οικία του το βράδυ της 9ης Σεπτέμβρη 2020 και να κινηθεί προς την Καβάλα. Αδιευκρίνιστο παραμένει αν είχε στη κατοχή του κάποιο σημαντικό χρηματικό ποσό, καθώς η κατάσταση που βρέθηκαν τα υπόλοιπα χρήματα στο διαμέρισμά του μας οδηγεί στο συλλογισμό ότι πιθανότατα είχε. Στη συνέχεια, φαίνεται ότι γύρισε Θεσσαλονίκη χωρίς καθόλου χρήματα αφού προκύπτει ότι δεν είχε να πληρώσει τα διόδια και εκ τότε χάνονται τα ίχνη του. Επίσης, άγνωστο παραμένει το αν τον συνόδευσε κάποιος στο ταξίδι του στην Καβάλα, δεδομένου ότι λόγω της ηλικίας του δεν εμπιστευόταν τον εαυτό του να κάνει με το αυτοκίνητο μόνος του τόσο μακρινές διαδρομές», σημειώνεται στη μήνυση. Το γεγονός ότι δεν είχε χρήματα να πληρώσει την επιστροφή των διοδίων το επιβεβαιώνουν λέγοντας ότι του επιβλήθηκε και πρόστιμο γι’ αυτό.

Τα αναπάντητα ερωτήματα όμως για την τύχη του ηλικιωμένου διαδέχονται το ένα το άλλο. Πώς κατέληξε στην περιοχή του ΤΙΤΑΝ, όπου βρέθηκε το αυτοκίνητό του και μάλιστα να έχει βγει ένα τμήμα του από τον δρόμο; «Ο πατέρας μας, ο οποίος δεν έπασχε ούτε από άνοια ούτε από τη νόσο Alzheimer ή οποιαδήποτε άλλη σοβαρή ασθένεια , που να μπορούσε να δικαιολογήσει ίσως την πράξη του και σε καμία περίπτωση δεν είχε λόγο να απομακρυνθεί από το σπίτι του μέσα στη νύχτα πόσο μάλλον να πάει προς Καβάλα και να γυρίσει ή εγκαταλείψει το αμάξι του σε ακατοίκητη περιοχή και να εξαφανιστεί» σημειώνεται στη μήνυση.

Οι υποψίες στρέφονται σε συγκεκριμένη πλευρά, όπως αφήνεται να εννοηθεί από τα παιδιά του. «Το τελευταίο διάστημα είχε περιορίσει σημαντικά τις παρέες του και έχει υποπέσει στην αντίληψή μας να λαμβάνει κλήσεις, αναπάντητες πολλές φορές (τις οποίες έχοντας περιορισμένη ευχέρεια με τη χρήση του κινητού ζητούσε να του διαβάζουν, να του λένε δηλαδή ποιος τον κάλεσε) , μετά τα μεσάνυχτα από συγκεκριμένα άτομα, τα οποία τα κατανόμαζε ως φίλους του, χωρίς να δίνει περαιτέρω στοιχεία γι αυτούς», καταλήγουν τα παιδιά του.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ