Εξοργίζονται και οι Ιταλοί με το χαράτσι στα ακίνητα - Karfitsa.gr
Διεθνή

Εξοργίζονται και οι Ιταλοί με το χαράτσι στα ακίνητα

Ποσό της τάξης των 24 δισ. ευρώ εισέπραξε το ιταλικό Δημόσιο από τις εισφορές για το φόρο ακίνητης περιουσίας -ήτοι, το αντίστοιχο με το εν Ελλάδι, χαράτσι.

H δεύτερη δόση του Imu (το… ιταλικό χαράτσι) πρέπει να καταβληθεί σήμερα και, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της γείτονος, «σε πολλές περιπτώσεις, ο 13ος μισθός θα χρησιμεύσει εξ ολοκλήρου, για να μπορέσουν να καταβάλουν τα νοικοκυριά το συγκεκριμένο φόρο».

Σύμφωνα με έρευνα του συνδικάτου Cgil, ο φόρος ακινήτων και τα διάφορα έξοδα κατοικίας απορροφούν πλέον το 31,5% του εισοδήματος των νοικοκυριών. Το 2010 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 28,4% και το 1980, μόλις 11,5%. «Έχει ξεπεραστεί το όριο το οποίο θεωρείται αντιμετωπίσιμο από τους πολίτες» προσθέτει το συνδικάτο Cgil.

Ο φόρος ακινήτων αυξήθηκε μεταξύ της πρώτης δόσης του Ιουνίου και της δεύτερης, που λήγει σήμερα, στις μεγάλες πόλεις, από 70% μέχρι και 110%.

Οι πιο υψηλοί φόροι επιβλήθηκαν στη Ρώμη και το Μιλάνο. Για ένα σπίτι 80 τετραγωνικών μέτρων, σε κεντρική περιοχή της Αιώνιας Πόλης, για παράδειγμα, η πρώτη δόση του Imu ήταν 230 ευρώ, ενώ η δεύτερη έφτασε τα 370 ευρώ.

 

Πηγή: Πρώτο ΘΕΜΑ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ