«Επέλαση» αμερικάνικων κολοσσών στην 83η ΔΕΘ - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία Οικονομία

«Επέλαση» αμερικάνικων κολοσσών στην 83η ΔΕΘ

Της Κοραλίας Μπρανιώτη

Με έμφαση στην εξωστρέφεια, την τεχνολογία, τις διεθνείς συνεργασίες και την επιχειρηματικότητα ανοίγεις τις πόρτες της, στις 8 Σεπτεμβρίου 2018, η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας με την παρουσία των Η.Π.Α. ως τιμώμενης χώρας να μετατρέπει την Έκθεση στην πλέον διεθνοποιημένη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρνουν σε ελληνικό έδαφος εταιρείες-κολοσσούς  που θα παρουσιάσουν καινοτομίες και σύγχρονα επιτεύγματα. «Το δυνατό σημείο της φετινής ΔΕΘ, λόγω Η.Π.Α, είναι η τεχνολογία. Επιστρέφουν, μετά από πολλά χρόνια, οι μεγάλες επιχειρήσεις και εμπιστεύονται ξανά την Έκθεση», δήλωσε στην Karfitsa, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης.

 

Ηχηρά αμερικανικά ονόματα δίπλα σε ελληνικές start ups

Με περισσότερους από 1.500 εκθέτες και πλήρη κάλυψη στεγασμένου και υπαίθριου χώρου, η 83η ΔΕΘ θα φιλοξενήσει πάνω από 50 αμερικανικές εταιρείες- κολοσσούς, μετατρέποντας το περίπτερο 13 σε ισχυρό πόλο έλξης οικονομικού κα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Το παρών θα δώσουν γνωστές εταιρείες της πληροφορικής, της τεχνολογίας, της άμυνας, της φαρμακοβιομηχανίας , καθώς και εταιρείες ψυχαγωγίας.  Στο πλαίσιο της αμερικανικής απόβασης, στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί υψηλόβαθμη κυβερνητική αποστολή με επικεφαλής τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross, μεγάλη επιχειρηματική αποστολή αλλά και μεμονωμένοι CEOs γνωστών εταιρειών. Στο αμερικανικό περίπτερο θα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των Cisco, Facebook, Google, Intel, IBM, Hewlett Packard, Lockheed Martin, Microsoft, Coca Cola κ.α..

Πέραν της αμερικανικής παρουσίας, στο περίπτερο 12, θα «στηθεί» ένα θεματικό πάρκο καινοτομίας και τεχνολογίας με περισσότερες από 100 start ups από όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι η ανάδειξη του ελληνικού οικοσυστήματος των start ups τεχνολογίας μέσα από την παρουσίαση των επιτευγμάτων τους, η δικτύωση και η ενίσχυση της εξωστρέφειας της νεανικής επιχειρηματικότητας μέσα από μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων. «Στόχος της ανάδειξης των ελληνικών start up είναι οι νέοι της Ελλάδας να αναδείξουν τη δουλειά τους, να βρουν ευκαιρίες ώστε να μείνουν στη χώρα και να μη φύγουν ακόμη περισσότερα μυαλά στο εξωτερικό», τονίζει ο κ.Ποζρικίδης.

Η μεγαλύτερη ΔΕΘ της δεκαετίας

Την αισιοδοξία ότι η 83η ΔΕΘ θα αναδειχθεί στη μεγαλύτερη των τελευταίων ετών εκφράζουν οι διοργανωτές, υπογραμμίζοντας πως η πληρότητα των περιπτέρων αγγίζει ήδη το 100%. «Η φετινή διοργάνωση θα μας θυμίσει τα παλιά. Έχουμε ανοίξει πατάρια και ορόφους. Έχουμε κάνει ρεκόρ ποσοτικά όσον αφορά στους εκθέτες, ενώ αναμένουμε να ξεπεράσουμε τους 250.000 επισκέπτες που είχαμε πέρυσι», διευκρινίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- HELEXPO.

Το ελληνικό επιχειρείν δίνει και φέτος ψήφο εμπιστοσύνης στην Έκθεση, με τον επιχειρηματικό χαρακτήρα της να είναι ενισχυμένος, υπό την «ομπρέλα» και της συμμετοχής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Όλα τα Επιμελητήρια της χώρας θα φιλοξενηθούν σε δύο περίπτερα. Σύμφωνα με τον κ.Ποζρικίδη, για τις ελληνικές συμμετοχές το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι ο πρωτογενής τομέας με τις επιχειρήσεις να «προσφέρουν» εξαιρετικής ποιότητας φρούτα και λαχανικά σε πολύ προσιτές τιμές που μπορούν να «σταθούν» σε οποιαδήποτε αγορά.

Συνολικά οι διεθνείς συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση θα είναι σημαντικές, με το περίπτερο 6 που θα τις υποδεχτεί να είναι πλέον πλήρες. Ο αριθμός των ξένων συμμετοχών ανέρχεται φέτος σε 22 έναντι των 18 της προηγούμενης διοργάνωσης με αύξηση του εκθεσιακού χώρου που καταλαμβάνουν κατά 40%. Για πρώτη φορά συμμετέχουν στη φετινή ΔΕΘ η Πορτογαλία και το Ουζμπεκιστάν, ενώ πολλές παραμένουν και φέτος οι αποστολές από τα Βαλκάνια και τις Παρευξείνιες Χώρες. Η Κίνα συνεχίζει την περσινή επιτυχημένη παρουσία της δίνοντας δυναμικό παρόν και η αυξημένη συμμετοχή της Ινδίας λειτουργεί ως προπομπός για την 84η ΔΕΘ.

Θεματικά αφιερώματα και ψυχαγωγία

Από τη φετινή ΔΕΘ δε θα λείπουν τα θεματικά αφιερώματα τα οποία θα καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων, από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία και το e-gaming.

Πλούσιο θα είναι και το πρόγραμμα των μουσικών εκδηλώσεων της 83ης ΔΕΘ με μεγάλα ονόματα και μία συναυλία κάθε μέρα, την οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν με το εισιτήριο εισόδου στην Έκθεση.

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ