Επίσκεψη και προσκύνημα του Κωνσταντίνου Ζέρβα σήμερα στην Παναγία Σουμελά - Karfitsa.gr
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη και προσκύνημα του Κωνσταντίνου Ζέρβα σήμερα στην Παναγία Σουμελά

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας επισκέφτηκε το προσκύνημα της Παναγία Σουμελά, το ιερό κέντρο του ανά τον κόσμο ποντιακού ελληνισμού και έλαβε μέρος στις λατρευτικές εκδηλώσεις μνήμης.

Την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων και στην ειδική εφετινή περίσταση όπου συμπληρώνονται 100 χρόνια από τα γεγονότα του 1919, ο συμβολισμός είναι μεγάλος. «Η εκκλησία της Παναγίας Σουμελά αλλά και οι εκδηλώσεις που πλαισιώνουν τη συγκεκριμένη ημέρα εκφράζουν την κοινή των Ελλήνων συνείδηση για τη διατήρηση της εθνικής μνήμης» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Ζέρβας.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «οι άριστες σχέσεις μου με τον πρόεδρο του ιδρύματος ‘’Παναγία Σουμελά’’ κ. Γεώργιο Τανιμανίδη είναι διαχρονικές και με κάθε ευκαιρία συσφίγγονται. Το έργο του είναι σημαντικό και πολυεπίπεδο».

Τέλος, συναντήθηκε με νέες και νέους των Ποντιακών Σωματείων με τους οποίους συνομίλησε και αναφέρθηκε στην ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων λέγοντας πως «φέτος, που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, το χρέος μας απέναντι στην Ιστορία είναι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να επιτευχθεί η διεθνής αναγνώρισή της. Ο Ποντιακός Ελληνισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής μας συνείδησης. Προχωράμε ενωμένοι».

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ