Επιταχύνονται οι διαδικασίες για το «Σπίτι Παιδιού» - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για το «Σπίτι Παιδιού»

Προσπάθειες να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επάνδρωση και λειτουργία του Αυτοτελούς Γραφείου Προστασίας Ανηλίκων Θυμάτων, το γνωστό ως «Σπίτι Παιδιού», γίνονται από τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον δικηγορικό σύλλογο. Στόχος είναι να αξιοποιηθεί άμεσα χώρος που υπάρχει στα Λαδάδικα, καθώς οι ειδικευμένοι υπάλληλοι έχουν ήδη μεταταχθεί και περιμένουν στα δικαστήρια.

Το «Σπίτι του Παιδιού» είναι θεσμός που ψηφίστηκε να λειτουργήσει από το 2017, προκειμένου ανήλικοι – θύματα κακοποίησης να  προετοιμάζονται από ειδικούς για να καταθέσουν σε διάφορες υποθέσεις που τους αφορούν, χωρίς να υφίστανται και άλλους ψυχικούς τραυματισμούς. Με τη σχετική απόφαση είχε προγραμματιστεί αν λειτουργήσουν εννέα τέτοιες δομές, όμως όλες έμειναν στα χαρτιά.

Στη Θεσσαλονίκη οι τρεις υπάλληλοι έχουν μεταταχθεί εδώ και καιρό, όμως δεν έχουν αντικείμενο. Σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Παναγιωτόπουλος, η προϊσταμένη του Πρωτοδικείου, ο πρόεδρος και ο ταμίας του δικηγορικού συλλόγου συναντήθηκαν με εκπροσώπους του υπουργείου Δικαιοσύνης και του γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες λειτουργίας της δομής στον χώρο που έχει καθοριστεί.

Η τριετής καθυστέρηση λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών σε όλη την Ελλάδα έχει προκαλέσει την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη που με πόρισμά του επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση.

Κ.Κ.

φωτο αρχείου

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ