Επιχείρηση «Ιντιάννα Τζόουνς»: Αύριο στον ανακριτή οι ένστολοι συλληφθέντες - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Επιχείρηση «Ιντιάννα Τζόουνς»: Αύριο στον ανακριτή οι ένστολοι συλληφθέντες

Αύριο ολοκληρώνονται οι απολογίες των φερόμενων μελών του κυκλώματος χρυσοθήρων που είχαν κατηγορούμενο επικεφαλής αστυνομικό διευθυντή και εξαρθρώθηκε από τις εσωτερικές υποθέσεις των σωμάτων ασφαλείας στη Βόρεια Ελλάδα στο Κιλκίς. Τη Δευτέρα απολογήθηκαν δύο ιδιώτες, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, σήμερα οι απολογίες συνεχίστηκαν με τους άλλους εννέα ιδιώτες και αύριο απολογούνται ο αστυνομικός διευθυντής και δύο ακόμη αστυνομικοί οι οποίοι συνελήφθησαν.

Το κύκλωμα, όπως είχε αποκαλύψει η katrfitsa.gr έχει περίπου 160 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και εννέα αστυνομικοί, αλλά και δύο στρατιωτικοί. Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που αποκαλύπτονται για τα… πάθη του αστυνομικού διευθυντή ο οποίος φέρεται να πήγαινε στα σημεία όπου γίνονταν ανασκαφές με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο. Ο διευθυντής που είχε το προσωνύμιο «Φώσκολος» ή «σκαθάρι» στις μεταξύ τους συνομιλίες, όπως αναφέρεται στα διωκτικά έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη δικαιοσύνη, καταγράφεται ότι συμμετείχε σε περισσότερες από 60 ανασκαφές από τις αρχές του χρόνου, ενώ κατηγορείται ότι ήταν με το… αυτί στον ασύρματο, για να μην εντοπιστούν οι λαθρανασκαφείς που φέρεται ότι ο ίδιος συντόνιζε.

Σε συνομιλίες άλλων κατηγορουμένων εμφανίζεται να ψάχνει τον… Φαραώ και τον Μέγα Αλέξανδρο, όπως έχει καταγραφεί από τον «κοριό» των αδιάφθορων των σωμάτων ασφαλείας στη Βόρεια Ελλάδα. Εμφανίζεται ακόμη να προμηθεύεται φθηνά τσιγάρα από το κατάστημα αφορολογήτων ειδών, τα οποία παραλάμβανε από αστυνομικούς των συνόρων, οι οποίοι βρέθηκαν και αυτοί κατηγορούμενοι. Στο κατηγορητήριο βρίσκονται και στενοί συγγενείς του διευθυντή, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Εκτός πάντως των αστυνομικών, των δύο στρατιωτικών και του ενός συνταξιούχου αστυνομικού που κατηγορούνται στη δικογραφία περιλαμβάνονται πολλοί ιδιώτες και αλλοδαποί, στην πλειοψηφία τους Αλβανοί. Οι τελευταίοι φρόντιζαν σε συνεργασία με αρχιφύλακες των συνόρων να αλλάζουν τα στοιχεία εισόδου και εξόδου των διαβατηρίων τους, προκειμένου να μένουν περισσότερο χρόνο νόμιμα στην Ελλάδα.

 

Κ.Κ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ