Επιχειρηματικό βοριαδάκι... - Karfitsa.gr
Άρθρα

Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

Γράφει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας Ντίνος Κωστόπουλος

Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά «γράφει» με κίτρινα χρώματα εγκατάλειψης σε όλα τα πάρκα της πόλης και αν αυτό δεν είναι το αποτέλεσμα αδιαφορίας και ολιγωρίας, ένα είναι σίγουρο: Ότι «κάτι δεν πάει καλά» με την Διεύθυνση Πρασίνου του κεντρικού Δήμου. Δικαιολογίες, του τύπου ότι είχαμε παρατεταμένη ξηρασία ή ανομβρία «δεν χωράνε» τουλάχιστον για φέτος, γιατί είχαμε ένα σχετικά πολύ δροσερό καλοκαίρι με ελάχιστους καύσωνες. Σε αντίθεση, τα πάρκα όλης της Αθήνας, εκεί περιέργως παραμένουν καταπράσινα και καθαρά, παρά το γεγονός ότι εκεί κάθε καλοκαίρι ο …καύσωνας δείχνει περισσότερο τα δόντια του (!) ή έστω, τα πάρκα δίπλα μας, του Δήμου Καλαμαριάς ή και των άλλων όμορων Δήμων της Θεσσαλονίκης, που έχουν μια εντελώς καλύτερη και διαφορετική εικόνα…

Ξεραϊλα και πλήρη καταστροφή σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου, είναι η εικόνα που αντικρίζουν καθημερινά οι χιλιάδες περιπατητές και οι τουρίστες της Θεσσαλονίκης. Το καμάρι του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της πόλης, το πάρκο της νέας παραλίας, από το Λευκό Πύργο μέχρι το Μέγαρο Μουσικής – αλλά και αλλού, η διεύθυνση Πρασίνου του κεντρικού Δήμου, δεν μπόρεσε να διατηρήσει το πράσινο και το …άφησε να «καεί» στην κυριολεξία! Η εικόνα της παρακμής και της εγκατάλειψης συμπληρώνεται από την πλημμελή καθαριότητα, παντού έχουν φυτρώσει αγριόχορτα και σε συνδυασμό με άλλες …ομορφιές (!) γκράφιτι που …ρυπαίνουν την αισθητική μας και δένδρα που «κάηκαν» από τις παγωνιές του 2016 που ακόμα περιμένουν να αντικατασταθούν, παρά τις εγκρίσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με πολλές χιλιάδες ευρώ για τον σκοπό αυτόν!

Η εικόνα είναι απογοητευτική! Κάποτε, πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ ο κεντρικός Δήμος «έπαιρνε φωτιά» για την καθαριότητα και το πράσινο, σε αντίθεση με σήμερα που ακόμη «αιωρούνται» σε όλους τους κεντρικούς δρόμους, δεκάδες παράνομα μπάνερς ενός Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ που έγινε τον περασμένο Ιούνιο, γιατί καθώς φαίνεται η καθόλα παράτυπη έγκριση του Δημάρχου, μάλλον δεν καθορίζει ημερομηνία αποκαθήλωσής τους, έτσι, για να θυμίζει καθημερινά στους Θεσσαλονικείς, ότι η πόλη τους, έγινε «ξέφραγο αμπέλι» έρμαιο στις διαθέσεις κάθε ανεύθυνου διοργανωτή!

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ